De Vos: "Ik ben waanzinnig trots" - Hoofdklasse Hockey Nederland

De Vos: “Ik ben waanzinnig trots”

HDM stond zaterdag op het punt van degraderen, maar twee gewonnen wedstrijden later bleek dat HDM niet alleen degradatie heeft ontlopen, maar zich komend weekeinde ook mag opmaken voor de strijd om de landstitel.

8258650443_2ef2fb7cb6

“Ik ben waanzinnig trots op die meiden,” aldus Robert Jan de Vos, coach van HDM. “We gingen deze dag in om directe degradatie te ontlopen, maar uiteindelijk hebben we de play-offs gehaald.”

In de eerste wedstrijd van de dag waren de Haagsen met 4-1 te sterk voor Kampong. Tegenstander Laren werd met 3-2 verslagen door drie treffers van Van Nes. De Vos: “Iedereen stond heel dichtbij elkaar in deze poule, maar we waren niet met halve finales van het landskampioenschap bezig. We wilden gewoon winnen om niet te degraderen. Iemand op de tribune attendeerde ons erop dat we ons geplaatst hadden voor de play-offs. Het is heel onwerkelijk allemaal, bizar.”

HDM, de nummer twee van afgelopen seizoen, moest deze editie van de zaalcompetitie van ver komen. Na zes wedstrijden had de formatie uit de Hofstad nog maar drie punten bij elkaar gesprokkeld. De laatste vier duels werden daarentegen allemaal gewonnen. “Na de derde speelronde hebben we de koppen bij elkaar gestoken, dit was tenslotte bijna hetzelfde team als vorig jaar. We hebben het fantastisch opgepakt en nu staan we toch weer in de halve finale.”

Foto: Roel Ubels

Reageer