Den Bosch aanvoerster Marloes Keetels: 'Het was niet heel goed, maar het begin is er' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Den Bosch aanvoerster Marloes Keetels: ‘Het was niet heel goed, maar het begin is er’

 

In de derde kwartfinale op vrijdag stond Den Bosch tegenover Loreto uit Ierland. Door een vroeg doelpunt van Matla leek het alsof de score hier hoog zou gaan uitpakken. Waar vooraf werd gerekend op deze hoge score, bleef de teller uiteindelijk na zestig minuten op 4-0 staan. Den Bosch probeerde het wel en oefende vanaf de eerste minuut al een hoge druk op de tegenstandster uit. 

Vanaf de eerste minuut was het al duidelijk dat er maar één ploeg recht zou hebben op de overwinning. De bal was voornamelijk op de helft van Loreto te vinden. Aanvoerster Marloes Keetels is blij met de overwinning. ‘De tegenstander was taai. Omdat zij met z’n allen rond de eigen cirkel zichzelf opstelden, hadden wij vrij veel moeite om uiteindelijk meer doelpunten te scoren’, vertelt Marloes Keetels.

In het tweede kwart leek het alsof Den Bosch los kwam. In de 23ste en de 25ste minuut werd er gescoord. In het derde kwart werd er nog één keer gescoord. Uiteindelijk bleef de teller op 4-0 staan. ‘We hebben vandaag een mooi begin van het toernooi gemaakt. Het was warm, maar dit was niet de reden dat we uiteindelijk de score niet hoger hebben kunnen laten worden. Ik denk dat als we de strafbal wel hadden gescoord, dat het makkelijker was geweest’, aldus Keetels. ‘Wij zitten met het team niet in een hotel. Hierdoor kunnen we morgen makkelijker op onze eigen club een programma afwerken. Op zaterdag gaan we eerst uitlopen en een video analyse doen van onze tegenstandsters. Er staan verder geen zware trainingen meer op het programma’.

Den Bosch gaat door de overwinning op Loreto het zondag opnemen tegen Amsterdam. De twee ploegen kennen elkaar goed vanuit de Nederlandse competitie. Kaarten voor de halve finale zijn nog steeds te koop op de website van de club

Door: Hans Hofstra

Reageer