Den Bosch dicht bij zestiende landstitel na zege op SCHC - Hoofdklasse Hockey Nederland

Den Bosch dicht bij zestiende landstitel na zege op SCHC

Den Bosch heeft na de eerste finalewedstrijd tegen SCHC de beste papieren voor het landskampioenschap. De Brabantse club kwam in de reguliere speeltijd tot 1-1 in Bilthoven, maar besliste het duel in de laatste fase van de eerste verlenging dankzij een doelpunt van Lieke Hulsen.

Den Bosch dames RU
(c) Roel Ubels

Den Bosch begon prima en kon SCHC vanaf de afslag drie volle minuten in het eigen 23-metergebied houden, met enkele kleine kansjes als bonus. De Stichtse verdediging was alert en kreeg langzaam grip op het spel. De thuisploeg kwam iets vaker in de buurt van het Brabantse goal, desalniettemin was de grootste kans voor Den Bosch. Sian Keil rende haar bewaker Marise Jongepier voorbij en gaf voor, maar de inrennende Joosje Burg kon net niet goed bij de bal.

Deze gemiste kans van Den Bosch luidde een fase in waarbij de ploegen elkaar weinig gunden. Pas enkele minuten voor tijd was er een kans voor SCHC in de vorm van een scrimmage voor het doel van Josine Koning, waarbij de scheidsrechter uiteindelijk affloot. Marloes Keetels omzeilde voor het rustsignaal nog de Stichtse verdediging, maar haar voorzet op Hulsen kwam niet aan.

Ook de tweede helft grossierde niet in kansen voor beide partijen. Keetels mocht een keer uithalen, maar Floortje Engels redde. Tien minuten in de tweede helft pikte Vera Vorstenbosch de bal op en gaf hem aan Lidewij Welten, die op haar eigen kenmerkende manier de cirkel in solode. De spits gaf voor op Keil die kon binnentikken vanaf de strafbalstip.

SCHC kreeg tien minuten later een strafcorner toen een lange pass vanuit het middenveld op een voet in de Brabantse cirkel kwam. Caia van Maasakkers tweede poging verdween links laag in de goal. Op de eerste strafcorner van Den Bosch na, die knap van de lijn werd gered door Van Maasakker, werden beide ploegen niet meer gevaarlijk in de resterende minuten.

In de noodzakelijke verlenging zat het venijn in de staart van de eerste helft. Maike Stöckel omspeelde enkele Bossche speelsters en gaf voor op Roos Drost. De aanvalster kon echter vanuit de draai geen lekker schot op Koning afvuren. Even later belandde de bal bij Vorstenbosch, die te midden van een aantal Stichtse verdedigers de bal voorgaf. Hulsen was het alertst in de cirkel en tipte de bal over Engels heen het doel in, waarmee zij de eindstand op 1-2 bepaalde.

Zaterdag is het tweede deel van de finale om het landskampioenschap in Den Bosch.

Reageer