Den Bosch haalde helemaal niets in Amsterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Den Bosch haalde helemaal niets in Amsterdam

Roel Ubels
Roel Ubels

De zegereeks van Den Bosch duurde dit seizoen negentien wedstrijden. Op bezoek bij Amsterdam ging de ploeg van Raoul Ehren voor het eerst met 3-1 onderuit. “Jammer dat het niet lukte. We eindigen hoe dan ook als eerste in de hoofdklasse. In de play-offs moeten we er staan,” zei de Bossche aanvaller Vera Vorstenbosch in het Brabants Dagblad.

Vorstenbosch heeft wel een verklaring voor het tegenvallende resultaat. “We geven iets te makkelijk een paar strafcorners weg, waarvan zij dankbaar profiteren. Al zaten de arbiters er bij de eerste strafcorner naast. Dat was er geen. Maar daar ligt het uiteindelijk niet aan. Amsterdam is een sterke ploeg met veel snelheid.”

De laatste nederlaag voor Den Bosch was in november 2011 tegen SCHC (2-1). Alleen strafcornerkoningin Maartje Paumen scoorde in dit duel uit een korte hoekslag. Er kwamen helemaal geen velddoelpunten aan te pas, hoewel bij Den Bosch dat type treffers de laatste tijd zeldzaam is. “Die komen vanzelf wel weer. Al scoren we wellicht wat moeizamer. Ach, voor de winterstop hoorde je daar niemand over,” zegt de spits.

Door twee treffers van Eva de Goede uit strafcorners en een velddoelpunt van international Ellen Hoog verloor Den Bosch uiteindelijk in het Wagener stadion met 3-1. “Dit duel leert ons dat we scherp moeten blijven.”

Reageer