Den Bosch haalt nog twee Australiërs en Tijn Stuve

De mannen van Den Bosch hebben zich versterkt met de Australiërs Nick Budgeon en Dylan Wotherspoon. Met Kieran Govers beschikt de Bossche formatie komend seizoen over drie Australische internationals. Daarnaast komt Tijn Stuve over van Oranje Zwart en wordt Igor Verboven overgeheveld van de A-jeugd naar het vaandelteam.

‘Aankomend seizoen zullen veel ‘buitenlandse’ internationals actief zijn in de Hoofdklasse. Aansluiting vinden bij de top en uiteindelijk bovenin mee kunnen doen, vraagt visie. Dat betekent voor de club een combinatie van opleiding van jeugd en ervaren professionals’, valt te lezen op de website van Den Bosch.

Jeugdontwikkeling

Het trio Australiërs is gehaald om een bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van de jeugd. ‘Zij zullen daarom tevens ingezet worden voor de jeugdopleiding’.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (13)

 1. Het lijkt me met de komst van Almere, Tilburg en Qui Vive een beetje overbodig om zo veel te investeren als laagvlieger. Die clubs gaan echt geen buitenlandse toppers halen en bij de echte top gaat Den Bosch toch niet horen.

 2. Topcoach!

  Opportunisme alom en heerlijk om te lezen hoe Den Bosch zich in het persbericht al probeert in te dekken : ” Aankomend seizoen zijn veel buitenlandse internationals actief in de Hoofdklasse”. Veel clubs zullen hier inderdaad in mee gaan, maar het blijven passanten. Mijn inziens zou het veel sterker zijn als er daadwerkelijk een beleid is en je dat durft te communiceren en daar aan vast blijft houden. En natuurlijk gaan alle buitenlanders een enorme bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jeugd dmv jeugdtraining 🙂

 3. Jammer. Dat zelfs de jong-oranje coach 4 buitenlanders nodig heeft. Ik dacht dat als je coach bent van een opleidingsteam je spelers ook kunt opleiden?

 4. @ Bart, denk dat ook Hurley en Pinoké niet aan DB kunnen tippen. Zal denk ik toch zijn omdat ze hopen aan te haken bij topploegen die om PO spelen. Je moet toch ook goede buitenlanders halen omdat NL’se toppers niet kiezen voor club buiten de reguliere top 6 en je je eigen (zelf opgeleide) goede spelers wil behouden. Die hebben ook geen zin om voor plek 9 te hockeyen. Dus ik begrijp DB wel. En blijkbaar genoeg geld daar.

 5. Ben benieuwd hoe het de jeugd gaat helpen als ze geen speeltijd krijgen DOOR de buitenlanders !

 6. I.d.d. 2,3 miljoen Euro van de provincie gekregen. Stadion heeft niet dat bedrag gekost. Dus i.p.v. investeren in jeugdtrainers gewoon kopen.

 7. Thijs Bams komt er nog bij en dan is de selectie rond!

 8. Hoezo visie van Den Bosch? Even kijken op de website van hockey Australia leert dat Budgeon 28 jaar is en nog nooit in de selectie heeft gezeten bij een echt toptournooi. Verder staat er “he is no stranger to injuries (chronic shin stress, tendinitis). De andere Aussie is 23 en heeft alleen ooit een keer meegedaan aan een Junior World Cup in 2013. Ik vraag me af of dit nou versterkingen zijn.

 9. Floppieenteun

  Bloemendaal wordt kampioen. Wordt ook wel weer eens een keer tijd.

 10. Wordt Bdaal kampioen? @Floppieenteun, Volgens mij moeten ze nog wat spelers erbij halen. Wie volgens jou om een team te hebben dat nog jaren ergens om strijdt?

 11. Amsterdam

  gaat weer tussen Oranje Zwart/Rood en Amsterdam…Bloemendaal schat ik niet zo hoog in….eerder nog Kampong

 12. Als je floppieenteun volgt wordt Bloemendaal ieder jaar kampioen, dit zegt hij altijd voordat de competitie begonnen is, halverwege de competitie hoor je hem niet meer

 13. Het zijn dan misschien geen topspelers, maar het zijn dan vast toptrainers. Toch?

Reageer

Contact Us