Den Bosch neemt international Laura Nunnink over van Oranje-Rood | Hoofdklasse Hockey Nederland

Den Bosch neemt international Laura Nunnink over van Oranje-Rood

Laura Nunnink speelt volgend seizoen voor de dames van onze club. De 25-jarige aanvallende middenvelder komt over van HC Oranje-Rood en heeft een contract voor twee jaar getekend.

‘Heel erg blij’ is bestuurslid tophockey Vera Vorstenbosch met de komst van Laura. “We hebben al voor de huidige bizarre tijd met Laura gesproken en beide partijen waren enthousiast. Het is fijn dat we in deze tijden zo’n positief nieuws kunnen brengen.”

Ook Nunnink kijkt uit naar haar eerste minuten voor de club. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging”, vertelt de 120-voudig international. “Ik ken bij ’s-Hertogenbosch al veel meiden, wat de overstap gemakkelijker maakte. Bij Den Bosch wil ik mezelf nog meer ontwikkelen en uiteraard met mijn nieuwe teamgenoten prijzen pakken.”

Coach Raoul Ehren had Laura eerder onder zijn hoede, als coach van de dames van Jong Oranje, met wie hij in 2013 wereldkampioen werd. “Bij ’s-Hertogenbosch halen we niet vaak speelsters van buitenaf, maar Laura wilden we er heel graag bij hebben.”

Raoul roemt haar snelheid en behendige acties. “Ze weet ook goed onder druk uit te hockeyen”, vult Vera aan. “Laura is een hele complete speelster, waar we de komende jaren hopelijk veel van kunnen genieten. Ze is een fijne toevoeging aan onze selectie en kan helpen bij het verder opleiden van onze talenten.”

Bron: Hockeyclub Den Bosch

Zie hier het overige transfernieuws voor het nieuwe hockeyseizoen.

Reageer