Der Club an der Alster pakt de derde plaats op het EHCC door te winnen van Den Bosch

 

Der Club an der Alster is de verrassende winnaar in het duel tegen Den Bosch. Nadat Den Bosch al snel op voorsprong kwam, was het de Duitse club  die terugkwam in de eerste helft. Den Bosch leek de klap die zij gisteren te verwerken kregen tegen Amsterdam niet boven te komen en moest in de tweede helft toezien hoe de Duitse dames de voorsprong naar zich toe trokken. 

In het eerste kwart is het Den Bosch die meerdere strafcorners krijgt. Bij de eerste corner is het meteen raak. Ireen van den Assem maakt door middel van een pirouette een prachtig doelpunt. Den Bosch staat in de derde minuut al met 1-0 voor. Ook in de zesde en veertiende minuut mogen de Bosschenaren nog een corner nemen. Een doelpunt wordt er niet gehaald.

Het Duitse team Club an der Alster speelt geen verstoppertje, want meerdere malen komen zij gevaarlijk eruit. Nadat Den Bosch in de 14deminuut een stopfout maakt, is het Hannah Gablac die met een tempoversnelling richting het goal van Josine Koning rent. Het is dat de defensie van Den Bosch staat op te letten, want anders zouden de Duitsers in het eerste kwart al langs zij zijn gekomen.

Ook in het tweede kwart is het niet Den Bosch die heerst. Het baltempo is in vlagen erg laag en het middenveld van Den Bosch is onzichtbaar. Het lijkt dat de hitte van vandaag nu al parten gaat spelen voor het Nederlandse team. In de laatste minuut van het tweede kwart wordt een fantastische breedtepass gespeeld op Kira Horn (Club an der Alster). Zij slaat de bal richting goal, Sanne Koolen van Den Bosch is het die de bal nog aanraakt. Keeper Josine Koning is kansloos en beide ploegen staan in de rust weer op gelijke hoogte.

In het derde kwart neemt speelt Den Bosch met een lage druk. Ook nu krijgen de Bosschenaren meerdere corners. Echter is het Der Club an der Alster die in de 43steminuut aan de leiding komt. Een strafcorner beland bij Victoria Huse die het doelpunt maakt.

Het laatste kwart lijkt Den Bosch verslagen te zijn. De Nederlandse ploeg speelt afwachtend en er is weinig drang naar voren. Den Bosch lijkt op de counter te willen spelen. Pas laat in het vierde kwart wordt er aangezet. Via Frederique Matla komen de Bosschenaren nog een aantal maal gevaarlijk richting de cirkel. Grote kansen worden niet meer gecreëerd, waardoor de eindstand 1 -2 in het voordeel van Der Club an der Alster blijft.

Reageer

Contact Us