Den Bosch pakt op de valreep een puntje bij Laren - Hoofdklasse Hockey Nederland

Den Bosch pakt op de valreep een puntje bij Laren

Laren – Den Bosch 2-2 (1-1)
1-0 Melchior Looijen (sc.), 1-1 Kieran Dartée (sc.), 2-1 Berend van der Marel (sc.), 2-2 Milan van Baal
Voor beide ploegen stond er veel op het spel vanmiddag. Den Bosch zit in de gevarenzone en kan de punten heel goed gebruiken. Laren kon bij winst een kleine afstand nemen van dat gevaar, want het degradatiespook is zelden goed gezelschap. Dit gegeven motiveerde de mannen van Joost Bellaart en zij vertaalden dit de eerste twintig minuten naar goed hockey. Al na enkele minuten speeltijd kwam Laren op voorsprong door corner van Melchior Looijen. Den Bosch voerde na twintig minuten de druk op en in het kwartier voor rust maakte Den Bosch vooral het spel.”Na twintig minuten leden wij veel sneller balverlies en verloren wij de grip op de wedstrijd. Den Bosch kreeg hun eerste strafcorner en die pushten zij meteen raak en is het 1-1″, aldus Laren speler Melchior Looijen.
Laren moest vandaag aantreden zonder de twee Australische spelers Matthew Butturini en Simon Orchard. Laren miste hun ervaring en controlerend vermogen, want het kon moeilijk de bal in bezit houden, waardoor Laren niet in zijn spel kwam.
Laren wist vlak na rust toch weer een marge te creëren. “Wij wilden een variant spelen, maar dat verliep niet zoals het hoorde. Gelukkig ging hij er toch in, dus dat was wel mooi. Daarna had Den Bosch veel meer balbezit en krijgen wij ook een gele kaart en werd het spannend. Vervolgens probeerden wij de voorsprong vast te houden. Als het niet zo heel lang meer is, wil je drie punten gewoon heel graag mee naar huis nemen. Dan maken zij net voor tijd toch nog de gelijkmaker en dat is balen”, aldus Looijen.

Reageer