Den Bosch ten koste van SCHC naar finale play-offs Livera Hoofdklasse Dames

Aan de Oosterplas heeft Den Bosch de derde en beslissende wedstrijd gewonnen ten koste van SCHC. De ploeg van Raoul Ehren plaatste zich voor de finales en treft nu Amsterdam in de strijd om de zesde landstitel op rij. De Bosschenaren reizen aanstaande donderdag af  naar het Wagener stadion voor het eerste finale-duel dat om 20.30 wordt afgewerkt. 

In het eerste kwart begon SCHC fel aan het duel, wat na drie minuten al resulteerde in de eerste strafcorner. De sleep van van Maasakker werd er echter uitgehaald door Lidewij Welten. Den Bosch werd erna sterker en sterker en kreeg in de tiende minuut ook een strafcorner toegekend. Tot tweemaal toe redde Hinch vervolgens prima op 2 kansjes voor Den Bosch. Gescoord werd er in het eerste kwart nog niet.

Het tweede kwart nam Den Bosch wederom het initiatief. Even dreigde er dan ook al snel een gevaarlijke counter van Welten, maar het gevaar werd geweken middels een professionele overtreding van Caia van Maasakker. Even later had Margot van Geffen een heerlijke voorzet op Matla in huis, maar de prima keepende Maddie Hinch stond in de weg. Leurink kwam middels een snelle tegenstoot oog in oog te staan met Josine Koning en probeerde de bal over haar heen te chippen, maar dat lukte niet. Een verputste strafcorner van Den Bosch leidde tot een nieuwe tegenaanval, maar Leurink kon in de cirkel net niet uithalen. De wedstrijd ontpopte zich tot een echte finalewedstrijd, waarin beide ploegen er fel op zaten en de duels aangingen. De score bleef voor rust echter uit.

Na de rust kwam Den Bosch fel uit de kleedkamer, wat resulteerde in een strafcorner in de 38e minuut. De push van Matla mislukte, terwijl haar rebound via Hinch naast belandde. Aan de andere kant verdiende SCHC een strafcorner, waar het toch echt riekte naar gevaarlijk spel aan de zijde van de Bilthovenaren. De sleep van van Maasakker was niet zuiver genoeg en werd gepareerd door Koning. Kort daarna beging Suzanne Homma een stevige overtreding op Sian Keil, die bestraft werd met geel. Den Bosch deed er alles aan om te profiteren van het overtal, maar SCHC hield stand en een rommelige fase volgde. Enkele minuten voor het einde had Welten nog een heerlijke actie in huis, waarna ze Matla zocht maar de bal net miste voor de tip-in. In de allerlaatste minuut van het derde kwart versierde Den Bosch nog een strafcorner, die verzilverd werd door Frédérique Matla met een harde lage sleep: 1-0 Den Bosch.

SCHC had vervolgens nog precies een kwart om de achterstand recht te zetten. De ploeg ging op zoek naar de aanval, maar Den Bosch is zoals bekend moeilijk te passeren. Het eerste gevaar in het vierde kwart kwam dan ook van Den Bosch. Een fout van Homma bood Welten de kans om uit te halen met haar backhand. Maddie Hinch hield haar ploeg in de wedstrijd na een goede redding. Tien minuten voor het einde versierde SCHC een corner, nadat van Dirkse van den Heuvel in de rug werd gelopen. De variant mislukte echter volledig. De slotfase was vervolgens rommelig, SCHC probeerde wel maar het leidde niet meer tot gevaar. De complimenten zijn er voor SCHC, maar Den Bosch plaatste zich voor de finale in de strijd om de zesde landstitel op rij. Het was een geweldige wedstrijd aan de Oosterplas.

 

 

e overhand.

Comments (1)

  1. Zwaar onderpresteren van SCHC die de veruit de duurste selectie van de Hoofdklasse bezit.

    4e plek op een straatlengte van DB en ADAM is beschamend. Nota bene nog onder de ploeg van bachman. De coach die als zoveelste op rij niet klikte bij de dames.

    Afgelopen jaren veel topcoaches (professionals) versleten, waar veel commentaar op was. Dit jaar presteert de ploeg nog minder dan afgelopen jaren met een selectie die vele male beter is.

    SCHC zal alleen het optimale uit de selectie gaan halen als ze durven breken met het verleden en gaan voor een team zonder Dirkse vd Heuvel en de Van Maasakkers. Omdat zij zo nadrukkelijk verbonden zijn met het onderpresteren van deze ploeg de afgelopen jaren.

Reageer

Contact Us