Den Bosch trekt Argentijnen Della Torre en Menini aan

Den Bosch heeft de selectie voor komend seizoen versterkt met de Argentijnen Nicolas Della Torre en Joaquin Menini. Daarnaast maken ook Jasper Tukkers en Imre Vos de overstap naar de hoofdklasser.

Della Torre is actief in de Argentijnse competitie alwaar hij topscorer is. Menini speelde afgelopen seizoen voor HGC en maakte deel uit van de Argentijnse ploeg die vorig jaar zomer olympisch goud won in Rio de Janeiro. Het tweetal zal half augustus in Nederland zijn en een groot gedeelte van de voorbereiding mee kunnen maken. Met beide spelers heeft Den Bosch meerjarige overeenkomsten gesloten.

Vertrek Dockier compenseren

“Met deze twee technische aanvallers kunnen we het vertrek van onder andere Dockier compenseren. Ik verwacht dat ze snel in ons systeem zullen passen en renderen”, zegt coach Eric Verboom.

Naast het aantrekken van de Argentijnen verwelkomt Den Bosch ook twee talentvolle spelers uit de regio. Tukkers is afkomstig van Push en maakt deel uit van de selectie van Jong Oranje. “Vanaf de eerste gesprekken met Eric Verboom had ik direct een goed gevoel, ik kan niet wachten om mijn debuut te maken voor een club met zoveel potentieel”, zegt Tukkers over zijn overstap.

Ontzettend veel zin

Vos, die vooral achterin zal gaan spelen, komt over van Nijmegen waarmee hij in de jeugd Nederlands kampioen werd. “Den Bosch is een mooie nieuwe uitdaging. Ik heb dus ontzettend veel zin in volgend seizoen”, zegt Vos over zijn nieuwe club.

Bestuurslid Tophockey Heren Mark Damman is verheugd over de komst van dit viertal. “De aantrekkingskracht van Den Bosch Heren 1 is door onze recente goede prestaties gestegen. Het internationale netwerk dat we met elkaar hebben, zorgt ervoor dat we doelgericht naar spelers kunnen kijken en kunnen selecteren op kwaliteit, ambitie en karakter. Door het aantrekken van deze jongens hebben we in grote lijnen de ploeg voor komend seizoen bij elkaar, maar er kan nog van alles gebeuren.”

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Reageer

Contact Us