Den Bosch verlengt contracten met Dames en Heren - Hoofdklasse Hockey Nederland

Den Bosch verlengt contracten met Dames en Heren


Hockeyclub ’s-Hertogenbosch is zeer verheugd met de verlengde spelerscontracten van vijf Oranje speelsters: Maartje Goderie, Lidewij Welten, Sabine Mol, Emilie Mol en beste speelster van de wereld Maartje Paumen. Zij tekenen allen een contract voor twee jaar. Ook trainer/coach Raoul Ehren heeft zich wederom voor twee seizoenen aan de club verbonden.
Voor komend seizoen is de selectie van Dames 1 met het aanblijven van de internationals en de
verlengde contracten van Lieke Hulsen, Karin den Ouden en Rosalie de Beer nagenoeg rond. De overige speelsters hebben nog een lopend contract en uiteraard zal er vanuit de eigen jeugd verdere doorstroming plaatsvinden, te beginnen met jeugdinternational Maartje Krekelaar. Frederique Derkx is de enige selectiespeelster die volgend seizoen niet meer bij HC ’s-Hertogenbosch speelt. HC ’s-Hertogenbosch en Derkx gaan aan het eind van dit seizoen in goed overleg uit elkaar. Derkx maakt de overstap naar Oranje Zwart, waar zij samen met haar zus herenigd zal worden.
Ook de selectie voor het eerste heren team voor volgend seizoen begint vorm te krijgen. De Zuid-Afrikaanse international Austin Smith speelt, zoals eerder al bekend gemaakt, het komende seizoen opnieuw voor HC ’s-Hertogenbosch. Smith tekende net voor zijn vertrek naar het Olympisch Kwalificatietoernooi in Japan een contract voor een seizoen. Daarnaast tekenen Jimmy Doomernik, Juliën van den Nieuwenhuijzen, Philip Thiadens, Joep Burgerhof en Victor Plat ook allen een contract voor een seizoen en tekent Bram van Groessen, in verband met zijn jeugdige leeftijd, een speciaal opleidingscontract voor een jaar.

Comments (43)

 1. Goede stap van Derkx!

 2. Goed om ook eens te zien dat er speelsters uit de top 4 ergens anders gaan spelen. Dat zal de competitie ten goede gaan komen.
  Misschien ook een signaal naar andere speelsters binnen de top 4?
  Goede speelster met de juiste instelling, hopelijk zien we haar ook terug in London!

 3. hallo

 4. theojanssen

  Ja heel goed, dat Derkx haar 2 oude bondscoaches (Boomgaard NMA en Kai d Jager NMB) achterna loopt. Geeft maar weer eens aan dat elke bondscoach bij de jeugd daar alleen maar zit voor zijn eigen…

 5. Wat een stomme reactie, heeft daar niks mee te maken ze speelt nu toch in het Nederlands team. Je weet de reden van vertek niet!! Maar het zijn inderdaad prima coaches, dus goede keuze!

 6. Jammer dat er in het tophockey altijd zo weinig verschuiving plaats vindt.Het grootste gedeelte blijft járen,zo niet hun gehele carriere bij dezelfde club en zeker in de top 4 veranderd er maar weinig.Enkel v Geenhuizen is een clubhopper,de rest houdt het liever bij het oude vertrouwde. De damescompetitie is saai en voorspelbaar,helaas maar waar.

 7. Om eerlijk te zijn begrijp ik niet heel goed waarom Frederique de overstap maakt naar OZ (behalve dat ze met haar zus zal spelen).
  Iemand die dit wel weet?

 8. Omdat haar vriendinnetje daar ook speelt (L)
  En volgend jaar wordt het een stuk minder saai, Hurley wordt sterk (Groen, Holman en Welten erbij) en Rotterdam gaat het misschien wat beter doen (van Geenhuizen en waarschijnlijk nog een (buitenlandse)(oud-)international)

 9. @pien, haar vriendinnetje is niet de reden. Geen onzin uitkramen als je de echte reden niet weet!! Ze doet niet voor niets tophockey, dan kies je niet voor je zus, vriendin, vriendinnen. Dan ga je voor je eigen ambities en prestaties!!

 10. Heb ik iets gemist over Groen, Welten en Holman naar Hurley? en Van Geenhuizen naar Rotterdam?

 11. Interessant Pien.
  Dus bij Amsterdam gaan Groen en Holman weg.
  En bij Laren gaan Welten en Van Geenhuizen weg.
  Weet je ook een reden?

 12. Ze gaat niet weg om haar vriendinnetje, dan zou je ook kunnen zeggen dat ze naar haar zus of nicht gaat. Voor zover ik weet heeft het met plezier te maken, als je geen plezier hebt is het misschien nodig om naar andere clubs te kijken. Ik weet verder niet wat de precieze reden is maar ik neem aan dat een international niet zomaar van club wisselt en al helemaal niet voor de liefde.

 13. Plezier zou de reden kunnen zijn.
  Ik kan me niet voorstellen dat ze bij OZ meer zal leren dan bij DB. Dat zie je ook wel terug bij Charlotte Derkx of Charlotte Bech.
  tenzij het ook met speeltijd te maken heeft, maar volgens mij krijgt ze die genoeg bij DB?

 14. En carlien dirkse van de heuvel? Ook weggegaan bij db en is volgens mij alleen maar beter geworden! Oz is geen degredatieploeg! Een ploeg dat volgend jaar mee gaat doen om de play offs.

 15. howel:
  ‘Minder positief was het naderende vertrek uit Den Bosch van een van de grootste talenten van Nederland, verdediger Frederique Derkx. Zij speelt vanaf komend seizoen in Eindhoven bij Oranje Zwart. ‘Ze komt daar vandaan, haar vriendinnen en zus Charlotte spelen daar’, legde Minke Booij, commissielid tophockey bij Den Bosch, uit. ‘Ze heeft er goed over nagedacht en het op een correcte manier gedaan. We hebben respect voor haar beslissing, maar het is natuurlijk wel jammer voor ons.’
  hockey.nl

 16. Sja als Laren zoveel inlevert zal OZ best eens serieus mee kunnen doen om de playoffs. Heb nooit gezegd dat het een degradatieploeg is trouwens, maar het is wel een andere ploeg dan DB.

 17. Ik denk ook niet dat het DE reden is, denk dat het wel meespeelt. Waarschijnlijk hebben zij en haar zus wel op haar ingepraat. Kan het zijn dat ze bij OZ een grotere rol kan vertolken? Bij Den Bosch zul je altijd in de schaduw blijven hockeyen van Paumen, Goderie, Welten en van Geffen.
  Holman, Groen zijn geruchten. Welten meer dan een gerucht. Van de Snaijer circuleerde het gerucht al 2 weken rond, vandaar dat ik het over deze speelsters ook even meldt. Van de Snaijer en Van Geenhuizen is bekend dat ze het met elkaar kunnen vinden.
  Charlotte Bech zit tegenwoordig op de bank bij HIC

 18. meld ipv meldt

 19. Oz is een prima team, 2 goede coaches waar derkx meer van gaat leren dan van Ehren. Leuk dat er eens wat geschovem wordt.
  @evelien, misschien is hockeyen bij den-bosch wel niet alles.

 20. @pien
  De vergelijking in het rijtje van paumen goderie en van geffen is dezelfde als messi, kaka en orlando engelaar! Totaal verkeerd inzicht als je zegt dat derkx jn de schaduw speelt van van geffen!
  Verder speelt het wel degelijk mee of je je op je plek voelt bij een club als den bosch in het tophockey waar veel egoïstische speelsters rondlopen

 21. @pien in de schaduw van van Geffen?? andersom misschien!
  Is toch geen vergelijking!

 22. Van Geffen is nog niet zo’n ‘hoge boom’ als Paumen en Goderie maar is wel degelijk een speelster die het ontzettend goed doet. Ik denk dat Van Geffen mee gaat naar de OS. Derkx zeker niet, te jong, te onervaren en blessuregevoelig. Is wel een talent hoor, maar moet het nog waarmaken!

 23. @pien wat moet je als talent nog waarmaken als je met je 17e bij de trainingsgroep zit voor de OS?

 24. Derkx was afgelopen zondag een van de beste op het veld!! Te onervaren is geen reden voor Caldas om
  iemand niet mee te nemen, gaat om de kwaliteiten en niet om leeftijd. Blessuregevoelig? Ja heeft er 4 maanden uitgelegen met een hernia, maar is weer fit!
  @rogier, mee eens! Een van de grootste talenten al dan wel niet het grootste talent wat er in Nederland rond loopt.

 25. Eef, welke wedstrijd heb jij gekeken?
  Derkx is goed, ik denk alleen niet dat ze al verder is dan van Geffen. Andere kwaliteiten jaja. Ze komt er waarschijnlijk wel, jullie geven haar nu teveel credits.

 26. @pien wat een wijze woorden. Als je op deze leeftijd al een dergelijk cv hebt moet je toch wel iets kunnen denk ik.
  Te blessuregevoelig? heeft dit jaar een paar wedstrijden gemist met haar blessure en heeft verder nog geen wedstrijden gemist met andere blessures! Iedere speelster mist wel eens een wedstrijd door een blessure.
  Op je 16e al meerdere malen Europees kampioen, Goud op de JOS in Singapore, landskampioen met DB in de A en dames 1. Ja dan moet je nog wel eea waar gaan maken.
  Zien Ehren, Caldas en Boomgaardt dan andere dingen dan wat jij ziet?

 27. Pien ik vraag me af wie je bent? Je weet ontzettend veel nieuwtjes, geruchten, roddels (onder het kopje van de snaaijer) en denkt ontzettend veel verstand er van te hebben..
  Ps. Ik geef Derkx een goede kans, misschien niet verder dan van geffen, andere kwaliteiten inderdaad, maar zeker beter dan van veenhoven, maasakker, blaey. We zullen het zien, Caldas beslist!

 28. Hans, ze wordt niet in haar eentje Europees kampioen, landskampioen, etc. Meisjes NED B en NED A doen het altijd goed op toernooien en ook de Dames van Den Bosch staan (bijna altijd) garant voor succes.
  Ik vind Derkx heel goed, maar nog (!!) niet OS-waardig. Dat wordt ze waarschijnlijk wel, als ze zich zo door blijft ontwikkelen. Ik vind Veenhoven en van Maasakker ook niet OS-waardig, die gaan het ook nooit worden, naar mijn mening.

 29. @pien nee, dat wordt niemand! ook van As, Lammers etc.etc. niet.
  heb je zondag de wedstrijd gezien van DB tegen Laren?? heb je gezien hoe zij speelde?

 30. wat een onzin

  @Edwin;jij vind van As en Lammers niet OS waardig? Natuurlijk is van As wél OS waardig en Lammers ook. Als zij dat niet zijn,wie dan wel? Derkx toch zeker niet,veel te jong! Die zijn we wellicht over 4 jaar wel in de Olympische selectie.

 31. @wat een onzin, je moet GOED LEZEN wat er staat! niemand wordt kampioen in zijn eentje, ook van As en Lammers etc. niet, dat is wat er STAAT! dat is een reactie op de opmerking van Pien.

 32. @sam lees het stukje op het eindhovens dagblad aub!! Daar staat dat Derkx het plezier mist bij Den-Bosch. Onzin spelen met zus vriendin nichtje andere vriendinnetjes, dan moet je in dames 6 gaan spelen.

 33. @sam. Wat een belachelijke redenatie! Als je zoveel tijd per week aan het sporten bent kijk je daar niet naar! Setje of geen setje! Iemand met een dergelijke potentie is voor ieder hoofdklasseteam een aanwinst.

 34. Rogier@hotmail.com

  Dit gaat eerder over haar privéleven dan over het hockeyen..erg jammer!

 35. Dit is een hockeysite, niet een online pagina van de Grazia, Weekend of Privé. Onterecht voor Derkx (en Scheerlinck) dat je dit zo via internet verspreid. Laten we het op hockey houden ipv privéleven, want dat is uiteindelijk waar het hier over gaat. Belachelijk dat het hele priveleven hier aan te pas komt.

 36. @Pien. Bech speelt bij HIC gewoon basis hoor.
  Transfernieuws dames: Bos naar Amsterdam, de Blaey naar DB of Adam.

 37. No big deal nee, kap er dan ook gewoon mee! dat is totaal de reden niet. Beoordeel iemand waar het over gaat en niet over prive aangelegenheden.

 38. Waarom mag er niet iets totaal onschuldigs over iemands privé leven verteld worden? We weten toch ook allemaal wie de partners van Ellen,Naomi,Eva en Maartje zijn? Alleen omdat het hier toevallig een meisje betreft,is het opeens een heel groot probeem. Als je met zoiets grote problemen hebt dan zegt dat meer iets over jou als persoon! Anno 2012 mag over bepaalde zaken helaas nog steeds niet gesproken worden,jammer. De emancipathie is nog ver weg..

 39. @Big Deal: ik ben het met je eens. Wat kunnen mensen toch heftig reageren. Zo’n groot geheim is het blijkbaar niet en prima toch dat ze een relatie hebben? En als dat een van de REDENEN zijn dat Frederique bij OZ gaat spelen, mag dat best vermeldt worden.

 40. dat is toch geen reden want staat er toch niet in vermeld? lees even op de site wat wel de reden is, en dit staat er NIET bij.

 41. @Evelien je hebt helemaal gelijk. Heeft een meisje een vriendje dan is er niets aan de hand,hoor je daar niemand over en mag er gerust over geschreven worden. Maar blijkt dat een meisje en vriendinnetje heeft dan is dat opeens een groot geheim en mag daar met geen woord over gerept worden en worden uit censuur diverse reacties verwijderd. Hoe kortzichtig!!

 42. Hetero of homo? Zonder dames met vriendinnen had het Nederlandse Dames tophockey er de afgelopen 40 jaar een stuk schraler en minder succesvol uitgegezien. Bekrompen gezeur derhalve. Erg ouderwets en al lang niet meer van deze tijd.

 43. evelien

  ‘Zowel de zus van Derkx, Charlotte, als haar vriendin Lisa Scheerlinck spelen bij Oranje Zwart. Hun aanwezigheid in het team heeft echter niets te maken gehad met haar beslissing om naar Eindhoven te vertrekken. ‘Nee, ik heb zelf nagedacht over de overstap en ook het besluit heb ik zelf genomen. Ik zag op een forum dat mensen schreven dat ik naar OZ ga, omdat Lisa daar speelt. Dat was niet leuk om te lezen en het heeft me wel wat gedaan. Ik wist dat dit zou gebeuren, dus ik had me er wel op voorbereid. Maar die mensen hebben er helemaal niets mee te maken. Ik vind het vrij triest.’
  Dus Frederique en Lisa zijn inderdaad een stelletje, maar dat is niet de reden dat ze naar OZ gaat.

Reageer