Den Bosch verlengt de contracten van vijf spelers

Sebastiaan van der Graaf, Joep Burgerhof, Tim Conrads, Jimmy Doomernik, Bas Scheer  verlengen  hun contract met Den Bosch met twee seizoenen. Dat maakt de club zondagavond bekend.  Al eerder werden de overeenkomsten van Gijs Campbell, Sebastien Dockier en Austin Smith geprolongeerd. 

Amsterdam Den Bosch heren PS Doomernik MooijVerder zijn Jong Oranje-spelers Maurits Visser en Noud Schoenaker  toegevoegd aan de selectie van Den Bosch. Maurits Visser komt over van Bloemendaal en neemt de plaats over van Piet Noordam als keeper.  Noud Schoenaker komt over van Nijmegen.

Den Bosch staat de volgende twee seizoenen onder leiding van trainer-coach Eric Verboom. Het begeleidingsteam zal volgend seizoen verder bestaan uit manager Reinier Hoogwout en trainer Toon Siepman.

Bestuurslid Tophockey heren, Mark Damman: ‘Met het aantrekken van meerdere Jong Oranje spelers creëren we voldoende ervaring om onze doelstellingen op lange termijn te behalen. We sluiten niet uit dat er wellicht nog een ervaren aanvaller van buitenaf aansluit. Wij hebben er vertrouwen in dat de huidige samenstelling van de selectie, een combinatie van ervaren topspelers en jonge talenten, dusdanig sterk is dat we de komende seizoenen een basis kunnen leggen om over twee jaar mee te kunnen draaien in de top.’

Comments (3)

  1. Floppieenteun

    Goed beleid van Den Bosch. Met deze selectie moeten ze komend seizoen gemakkelijk uit de gevarenzone kunnen blijven. Schat ze momenteel in op plek 7. Wel opmerkelijk dat de Graaf blijft. Denk dat deze speler toe is aan een club uit de top 5. Ook opmerkelijk is de transfer van Visser. Het is de 5e speler die Bloemendaal verlaat, naast: Boon, Gougnard, Swann en v/d Loo. Bovendien komt, naar verluidt, het oudste broertje Aarts niet in de nieuwe plannen voor. Tot dusver zijn daar slechts 2 spelers voor teruggekomen. Brinkman en Ford. Vraag me af wie de cornerman bij Bloemendaal gaat worden? Daarnaast zullen ze zich aanzienlijk moeten versterken. Doen ze dat niet, dan spelen ze samen met HGC en Den Bosch voor een plek als beste middenmoter.

  2. En weer een bondscoach die zijn Jong Oranje elftal leeghaalt. Die keeper ok, maar ook nog even Wortelboer en Schoenaker. Marijne deed al voor hoe je zoiets doet en het leidde tot helemaal niets. Nu is Verboom hetzelfde aan het doen. Die dubbelrollen blijft een doorn in het oog en geeft vooral aan hoe verschrikkelijk klein het hockey is.

  3. Als Wortelboer en Schoenaker de kans krijgen om zo in de hoofdklasse te kunnen spelen waarom niet? Als deze groep bij elkaar kan blijven voor een paar jaar dan zie ik Den Bosch wel in de top 6 meedoen. Moet natuurlijk nog wel wat ervaring bij.

Reageer