Den Bosch voor de zestiende keer landskampioen

De vrouwen van Den Bosch zijn voor de zestiende keer sinds de invoering van de Hoofdklasse landskampioen geworden. Op het eigen veld aan de Oosterplas wonnen de Brabantsen zaterdag met 2-0 van SCHC. Op Hemelvaartsdag in de eerste finalewedstrijd had de formatie van Raoul Ehren Stichtse al met 1-2 verslagen. Het was de achttiende finale voor Den Bosch op rij sinds 1998. Alleen in 2009 en 2013 ging de titel naar een andere club: Amsterdam.

Den Bosch SCHC dames RU
(c) Roel Ubels

Net zoals twee dagen eerder was de openingsfase voor Den Bosch. Zonder echte grote kansen te creëren zetten de Brabanders de bezoekers goed onder druk. In de tiende minuut opende Maartje Paumen de score, haar eerste treffer in vier play-offwedstrijden. De ontlading bij de aanvoerder was groot.

SCHC kwam pas rond de twintigste minuut in de buurt van Josine Koning en verdiende twee corners. Beide inzetten misten de scherpte om de Bossche goalie te verschalken. Na rust mocht Stichtse opnieuw aanleggen voor een korte hoekslag, maar ook deze poging was een makkelijke prooi voor Koning.

Hierna was het weer de beurt aan Den Bosch dat een aantal keer via Joosje Burg en Lidewij Welten voor gevaar zorgde. Acht minuten voor tijd gaf Margot van Geffen de bal aan Vorstenbosch, die doortikte op Lieke Hulsen. De matchwinnaar van donderdag was opnieuw koelbloedig in de afronding: 2-0.

De resterende minuten werden professioneel uitgespeeld door de recordkampioen. Na de wedstrijd werd bekend dat Den Bosch afscheid neemt van verdedigers Merel de Blaey en Karin den Ouden.

Reageer