Den Bosch wint eerste slag van Amsterdam in halve finale play-offs

Een herhaling van de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap van vorig jaar. Amsterdam ontving Den Bosch voor de openingswedstrijd in het Wagener Stadion. Qua uitslag helaas voor de gastvrouwen een ander resultaat. De bezoekers waren oppermachtig in het Amsterdamse Bos. Het werd 0-3 voor de recordkampioen uit Brabant.

credit: Rob Visser
credit: Rob Visser

Weliswaar zette Amsterdam direct de toon door vanaf het fluitsignaal hoge druk te spelen op de Bossche verdediging. Dit resulteerde in enkele kansjes voor de vrouwen van Jisse Waasdorp, maar ging met name gepaard met de nodige risico’s, waardoor Den Bosch de grootste mogelijkheden kreeg in de openingsfase. Marloes Keetels pikte een verkeerde pass van Jacky Schoenaker op en kwam in een een-tweetje met Lidewij Welten gevaarlijk dicht bij het goal van Anne Veenendaal.

Kelly Jonker zorgde af en toe voor wat Amsterdams gevaar, toch maakten de Brabanders via Vera Vorstenbosch en Welten het meest aanspraak op de openingstreffer. Lieke Hulsen claimde halverwege de eerste helft terecht een strafbal, toen haar tip-in via een Amsterdamse voet over de achterlijn verdween. De scheidsrechter oordeelde anders.

Deze grote mogelijkheden ten spijt kwam Den Bosch pas in de 30ste minuut via Welten op voorsprong. Zeven minuten na rust, inmiddels in de stromende regen, verdiende de ploeg van Raoul Ehren opnieuw een strafbal. De arbiter kende de voordeelregel echter uitstekend toe, waardoor Margot van Geffen de 0-2 kon binnentikken.

Den Bosch kwam de overige speeltijd niet meer in de problemen en bleef de Amsterdamse defensie, die het reeds na tien minuten spelen zonder een geblesseerd uitgevallen Sophie Polkamp moeste stellen. Het enige wapenfeit van de formatie uit de hoofdstad was een door Ellen Hoog geslagen strafcorner in de 58ste minuut. Welten bepaalde de eindstand drie minuten voor tijd na een mooie individuele actie met een backhandflats op 0-3.

Zaterdag 9 mei is de return in aan de Oosterplas.

Comments (2)

  1. De laatste regel van het verslag doet echt tekort aan de absolute uitblinkster van dit duel. ‘ Backhandflats’ is wel een erg summiere beschrijving wat met recht een wereldgoal genoemd mag worden; na zo’n solo vanaf de middenlijn en vervolgens zo rustig en beheerst afronden verdiend een betere weergave.

  2. Eens met lexie

    Idd, DB overmachtig zeg.

Reageer