Den Bosch wint met speels gemak de eerste Europa Cup wedstrijd en maakt zich op voor de halve finale | Hoofdklasse Hockey Nederland

Den Bosch wint met speels gemak de eerste Europa Cup wedstrijd en maakt zich op voor de halve finale

 

De Nederlandse club Den Bosch heeft vandaag met speels gemak gewonnen van de Ierse club Loreto. Nadat de club in het eerste kwart afwachtend begon werd uiteindelijk met 4-0 gewonnen. In de halve finale wacht de andere Nederlandse ploeg Amsterdam of UHC Hamburg uit Duitsland. 

In het eerste kwart is het meteen Den Bosch die aanzet. Door snel combinatiespel probeert de Nederlandse club de Ieren onder druk te zetten. In de vierde minuut is het dan ook meteen raak. Frederique Matla legt aan voor de strafcorner en scoort met een mooie sleep. In de loop van het eerste kwart krijgt Den Bosch nog een gigantische kans. Ireen van Assem mag aanleggen voor een strafbal nadat zij de strafcorner op een lichaam van een verdedigster had geschoten. De strafbal gaat naast en de stand blijft 1-0.

Ook in het tweede en derde kwart is het Den Bosch die de scepter zwaait. Vele cirkelpenetraties zorgen ervoor dat Loreto vaak wordt overlopen. Het is dat de aanvalsters van Den Bosch niet scherp genoeg zijn, anders zou hier de score hoog zijn opgelopen. In de 23ste minuut is het Pleun van der Plas die scoort. Al snel is het Frederique Matla die ervoor zorgt dat de wedstrijd in de 25ste minuut op slot gaat. Een mooie pass gaat richting de stip, waarna Matla de bal hard laag in het goal pusht. In de 31ste minuut maakt zij een hattrick, waardoor de score oploopt naar 4-0.

In de vierde kwart is het weer Den Bosch die het initiatief neemt. Scoren doen beide ploegen niet meer, waardoor de stand op 4-0 blijft staan.  Weinig kan er gezegd worden over de speelwijze van de Bosschenaren. Het rendement uit de corners was laag. Er werd maar een keer gescoord uit een totaal van negen genomen corners. Den Bosch mag zich op gaan maken voor de halve finale die zondag wordt gespeeld. Tegenstander zal zijn UHC Hamburg of Amsterdam. Deze twee ploegen spelen om 19.00 uur voor een plek in de halve finale.

 

 

 

Reageer