Den Ouden: "Hier spelen de beste hockeysters ter wereld" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Den Ouden: “Hier spelen de beste hockeysters ter wereld”

Karin den Ouden van Den Bosch koos voor een geleidelijke weg naar de top. Begonnen bij Lochem, daarna Zwolle, tijdens haar studie bedrijfswetenschappen in Nijmegen bij de plaatselijke hoofdklasser om vervolgens in 2008 de Bossche gelederen te komen versterken. Ze is in de keizerstand blijven plakken. “Maartje Goderie woont ook in Nijmegen. Samen rijden we naar de trainingen en wedstrijden. Wel zo gezellig,” vertelt Den Ouden in het Brabants Dagblad.

Voor Den Ouden dient hockey als uitlaatklep. Ze werkt 32 uur per week als projectmanager bij De Telefoongids. “Heerlijk om na een werkdag op het veld te staan. Hier kan ik mijn energie kwijt.” Nu Maartje Paumen geblesseerd is uitgevallen vanwege een enkel blessure is Den Ouden meer in de wedstrijden van Den Bosch te zien. “Haar afwezigheid levert mij meer speelminuten op. Zo werkt het als je een ploeggenote wegvalt, dan moet je er staan,” vindt Den Ouden, die na de winterstop in alle vier de wedstrijden vanaf het begin starte. Het kan bijna geen toeval meer zijn, maar met Den Ouden op linksachter komt er geen muis meer door de defensie van de Bossche ploeg. In de afgelopen vier wedstrijden kreeg het team van Raoul Ehren slechts één doelpunt tegen.

Den Ouden is trots dat ze mag hockeyen in het sterrenteam van Den Bosch. “Hier spelen de beste hockeysters ter wereld. De helft in international, dat zegt voldoende.” Voor linksachter was er een moment dat het Nederlands team ook voor haar in zicht kwam. In 2004 werd ze als speelster van Nijmegen geselecteerd voor het keurkorps van toenmalig bondscoach Marc Lammers. “Uiteindelijk kwam ik tekort voor dat niveau. Zo eerlijk moet ik zijn. Ik kreeg de kans, maar greep ‘m niet. Dat is ook een kwaliteit. Staan wanneer je er moet staan. Een fikse teleurstelling op dat moment.”

Reageer