Dennis Warmerdam: ‘Dit hadden we even nodig’

De heren van Pinoké hielden koploper Bloemendaal op de eerste competitiedag na de winterstop op 0-0. “Dit hadden we even nodig”, zegt Pinoké-speler Dennis Warmerdam, “echt een opkikkertje, want we wisten dat onze directe concurrenten tegen elkaar speelden.”

Hurley versloeg Tilburg met 4-3 en Almere speelde gelijk met 2-2 tegen Qui Vive. Dankzij het punt tegen Bloemendaal blijft Pinoké negende, maar de ploeg zag buurman Hurley wel op een gelijk aantal punten komen. Het gat naar Tilburg, dat op de achtste plek staat, werd door de remise verkleind tot één punt

Vertrouwen moeten we laten zien

“Zevende ga je niet worden”, zegt Warmerdam, “maar we denken wel dat we over Tilburg heen kunnen en achtste kunnen worden. De eerste competitiehelft verliep niet volgens plan, maar in 2017 hebben we alle oefenwedstrijden gewonnen. We hebben er vertrouwen in en dat moeten we nu laten zien.”

Het geloof in eigen kunnen werd beloond met een puntendeling met de koploper. “Van onze kant hadden we afgesproken keihard te vechten en zodra Bloemendaal de middenlijn over zou komen ze op te vreten. Bloemendaal was iets dominanter en had kansen, maar door te vechten is het 0-0 gebleven. Het was een vechtwedstrijd.”

Niet onze beste wedstrijd

“Maar we willen niet alleen maar vechten”, gaat Warmerdam verder. “We willen iedere wedstrijd beter worden. Qua spel ben ik niet helemaal tevreden. Dit was niet onze beste wedstrijd, hockeyend was het niet optimaal. Tijdens onze trip (trainingsstage in Rome, red.) hebben we betere wedstrijden gespeeld.”

In Rome werkte Pinoké een voorbereidingstoernooi af waarin het speelde tegen Italië, Oostenrijk en Den Bosch. Onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Jesse Mahieu werd het toernooi winnen afgesloten.

Veranderingen in technische staf

Mahieu was eind januari Hans Streeder opgevolgd. Streeder besloot in te gaan op de aanbieding van de Indiase hockeybond om assistent te worden van Roelant Oltmans en vertrok bij Pinoké. Mahieu schoof door en zijn taken als assistent werden overgenomen door Marieke Dijkstra.

“Dat Hans midden in de winter is vertrokken, heeft mij wel verrast”, zegt Warmerdam, “maar ik accepteer zijn keuze en ik gun het hem ook. Hij heeft goed werk verricht en zijn bijdrage is groot geweest. Er spelen elf spelers uit de eigen jeugd in het team.”

Een nieuw soort energie

“Ik merk nu dat het goed is dat Jesse er is”, begint Warmerdam. “Er waait een nieuwe wind en er is een nieuw soort energie. Jesse is een mensenmens. Hij wil het individu optimaal laten presteren. Waar eerder de nadruk lag op het tactische, ligt nu de nadruk op de kwaliteiten van het individu. Wat zit in jou? En wat gaan we er uithalen? Hans heeft de basis gelegd die door Jesse wordt voortgezet en dat pakt positief uit.”

Samenvatting Bloemendaal-Pinoké

Reageer

Contact Us