Dennis Warmerdam: “Over het Nederlands elftal mag je dromen, toch?” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Dennis Warmerdam: “Over het Nederlands elftal mag je dromen, toch?”


Bij Pinoké lijkt er weer een groot talent door te breken. De 18-jarige Dennis Warmerdam krijgt veel speelminuten bij het vlaggenschip van de club waar hij sinds de C-junioren speelt en maakte zondag zijn eerste doelpunt in de Hoofdklasse. De eerstejaars student bestuurs- en organisatiewetenschappen is uiteraard erg blij met zijn goal en hoopt zich zo door te kunnen ontwikkelen. (klik hier voor zijn doelpunt na 4.09 min in de samenvatting)
“Zo’n eerste doelpunt voelt wel heel fijn. Het is een soort verdienste voor het harde werken. Ik heb de hele zomer hard getraind en in de voorbereiding al lekker gespeeld en wat goaltjes meegepikt, maar in de competitie is het toch een stuk lastiger.” Dit seizoen ziet Warmerdam vooral om te kunnen groeien als speler: “Mijn doelstelling voor dit jaar is om zoveel mogelijk te leren, minuten te maken en nog wat goaltjes mee te pikken.”
Warmerdam werd in april als aanvoerder van het Nederlands A bij het vierlandentoernooi in Aerdenhout topscorer en gekozen tot beste speler van het toernooi. Zijn volgende stap is aanhaken bij Jong Oranje. “Jong Oranje is nu nog niet begonnen met trainen, maar ik sluit daar straks wel bij aan. In december 2013 is er een WK waar ik heel graag bij wil zijn. Daar ga ik absoluut voor strijden!” Het grote Nederlands elftal is wel iets wat in zijn hoofd zit. Warmerdam: “Dromen mag altijd, toch? Het Nederlands elftal is zeker iets waar ik naar toe zou willen groeien, maar het is nu echt nog niet aan de orde.”
De combinatie studie en hockey is pittig maar voor Warmerdam geen reden om niks leuks meer te doen. “Als ik weet dat ik een dag vrij ben, dan ga ik heus wel eens even wat drinken met vrienden. Het lekkere van studeren is wel dat je je tijd zelf kunt indelen, maar heel vaak zal je me niet vinden in de stad.”, aldus een vastberaden en ambitieus talent waar we hopelijk nog veel moois van gaan zien.
Zondag gaat Warmerdam met Pinoké op bezoek bij Schaerweijde.
 

Comments (11)

 1. Uitstekende speler. Kan een goed international worden, zowel in jong oranje alsook het echte oranje. Aanvoerder, topscorer en beste speler, dat zegt veel. Zou graag zien dat Bloemendaal dit soort spelers in een vroeg stadium naar de club haalt.

 2. Halen halen halen.
  Opleiden!!!

 3. @Hokkie, ben het met je eens, zou inderdaad het beste zijn. Denk wel dat je er niet aan ontkomt om ook andere talenten te halen. Net zoals de echte buitenlandse toppers ook goed zijn voor je club.

 4. @ Pieter, Dat is waar. Maar de clubs zouden beter en constanter moeten opleiden. Niet zo nu en dan een lichting. Pinoke doet het wat dat betreft nu een aantal jaar goed. Amsterdam, Kampong, Rotterdam ook. Hurley is helaas teruggevallen.

 5. Beste Hokkie,
  Dennis Warmerdam is ook in een vroeg stadium – namelijk de C-jeugd – overgekomen van een andere club (de Reigers). De opmerking van Pieter sloot dus naadloos aan op de speler waar dit stukje over gaat. Je opmerking ‘halen halen halen’ is dus terecht, maar niet als vinnige reactie op de wens van Pieter.
  Waarvan akte.

 6. @Reiger, heb het zelf niet als een vinnige reactie gezien. Meer een inhoudelijke, je hoeft het ook niet met elkaar eens te zijn. Ben het verder wel met je verhaal eens.

 7. Eens: een stukje scouting hoort erbij. Maar het moet niet zo zijn dat er in de B1/A1 bijna geen 1 speler meer zit die is begonnen bij dezelfde club. Dat is geen opleiden, dat is halen.

 8. Als spelers tot de H1 bij hun eigen club zouden blijven, zoals Warmerdam bij Reigers, dan zouden ze natuurlijk nooit zo goed zijn geworden. Denk dat, met alle respect, de trainingen en trainers bij Pinoke beter verzorgd is dan bij de Reigers. Halen halen halen lijkt mij hier dus niet van toepassing. Vanaf de C zijn spelers nog gemakkelijk te vormen dus dit lijkt mij prima te scharen onder eigen jeugd..!!

 9. “Een stukje scouting hoort erbij”. Niet een heel jeugdteam samenstellen met toppers van die ergens anders zijn begonnen.

 10. Eens met bovenstaande. Echter voor de goede orde; neem aan dat dit niet over Pinoké gaat? 85 procent JB1/A1/MB1/A1 gewoon ooit ‘begonnen’ op de club voorzover ik kan beoordelen.

 11. Nee, gaat niet over Pinoké. Was in z’n algemeenheid, maar er zijn idd clubs die 85% of meer van het jeugdteams bij elkaar halen.

Reageer