Dennis Warmerdam: ‘We moeten op zoek naar de punten’

Pinoké stond zondag opnieuw met lege handen. Amsterdam was in de Bosderby met 4-2 te sterk. Met één punt uit zes wedstrijden en een voorlaatste positie op de ranglijst verloopt het seizoen voor de Steekneuzen nog niet naar wens. Bovendien breken er voor Pinoké cruciale weken aan.

“Ik denk dat dit onze beste wedstrijd was”, blikt Dennis Warmerdam van Pinoké terug op het duel. “We hebben heel goed gespeeld, zeker in de eerste helft. We kwamen 1-0 voor. Dat was mooi, maar net voor rust werd het 1-1. En dan laten we het toch uit handen glippen.”

Kwaliteit

Het was vooral Justin Reid-Ross die Pinoké pijn deed. Met drie rake strafcorners had de Zuid-Afrikaan een groot aandeel in de winst van Amsterdam. “Het is de kwaliteit van Amsterdam dat ze over ons heen gaan en de kwaliteit van Justin. Hij maakt goede corners, daar kan je onze keeper niets verwijten.”

Ondanks de nederlaag was het veldspel van Pinoké volgens Warmerdam niet slecht. “Hockeyend laten we zien dat we meekunnen. Dat geeft houvast. Alleen halen we de wedstrijd niet binnen. Het kan meespelen dat we een jonge ploeg hebben, maar dat is geen excuus. Dat is wel heel makkelijk.”

Top rechterrijtje

“We hebben het geloof in de kwaliteiten en in de jonge groep”, gaat Warmerdam verder. “En het geloof dat we naar de top van het rechterrijtje kunnen. Dat was en is ons doel. We hebben er de kwaliteiten voor. Het is zuur dat we nu niet de punten hebben.”

Pinoké heeft weliswaar slechts één punt uit zes duels, maar trof in de beginfase van de competitie niet alleen Amsterdam, maar ook andere topploegen als Bloemendaal, HGC en Oranje-Rood. “We hebben zware ploegen gehad, maar in de Hoofdklasse is geen één wedstrijd makkelijk. Het is niet te wijten aan het programma.”

Op zoek naar de punten

“Ik zou liegen als ik zeg dat het allemaal prima gaat”, zegt Warmerdam. “Het gaat uiteindelijk om de knikkers. Elke week willen we beter worden en stappen maken. We moeten op zoek naar de punten en punten halen. Nu moeten we juist bij elkaar en met elkaar blijven, energie erin blijven steken en extra energie geven.”

Komende zondag speelt Pinoké tegen Kampong en daarna volgen belangrijke confrontaties met de promovendi Qui Vive en Tilburg. “De aankomende drie weken zijn cruciale weken”, legt Warmerdam uit. “En daar zijn we ons ook van bewust.”

Houvast

“Elke wedstrijd staat op zich en we moeten leren van de wedstrijden die we hebben gespeeld. We hebben de houvast dat we goed kunnen ballen. Zo sta ik en het team er ook in. We houden de volle moed erin in en na zeventig minuten zien we wel wat het is geworden.”

Bekijk hier de foto’s van het duel tussen Pinoké en Amsterdam

Comments (1)

  1. I am so grateful for your blog article.Really thank you! Fantastic. ebbbeadaadeb

Reageer

Contact Us