Derck de Vilder: ‘De intensiteit moet een stuk hoger’

De cijfers waren duidelijk: 4-1. Maar zo makkelijk ging het niet voor Kampong op de eerste speeldag in de Hoofdklasse tegen Pinoké. Vooral in de eerste helft had de landskampioen het lastig met de ploeg uit het Amsterdamse Bos.

“We waren een beetje slap”, zegt nieuwkomer Derck de Vilder, die vorig seizoen nog voor Pinoké speelde. “We waren net te laat, speelden een beetje reactief. In de tweede helft ging het ietsjes beter, maar nog niet goed genoeg. Die eerste wedstrijd is altijd eventjes zoeken. Dat is altijd zo. In principe is er niets aan de hand. We moeten nu wel gewoon verder bouwen, maar dat komt wel goed.”

(c) Roel Ubels
(c) Roel Ubels

Meer intensiteit

“De intensiteit moet een stuk hoger”, gaat De Vilder verder. “Als dat op een goed niveau is, dan kan je eigenlijk pas over hockey praten. We moeten gewoon zorgen dat dát goed is. Daarna kunnen we de puntjes op de i gaan zetten.”

Op zich was het niet vreemd dat Kampong nog wat onwennig oogde tijdens de opening van het hoofdklasseseizoen. De ploeg verloor na de tweede landstitel op rij vier belangrijke krachten (Quirijn Caspers, Constantijn Jonker, Philip Meulenbroek en Sjoerd de Wert) en kreeg er jongere, minder ervaren spelers voor terug, onder wie dus De Vilder.

Eigen spel

“Ik probeer mijn spel te spelen zoals ik dat altijd speel”, zegt De Vilder. “Ik probeer mij bijdrage te leveren aan het aanvallende spel, dus rendement te halen zoals corners en assists geven. En gewoon mijn verdedigende taak te doen.”

De Vilder was in het duel met Pinoké dichtbij zijn eerste doelpunt voor Kampong in de Hoofdklasse, maar zijn schuiver ging naast. “Dat was jammer. Het was wel gek geweest tegen mijn oude club. Maar goed, ik speel nu voor Kampong dus als je een goal maakt, moet je ook gewoon blij zijn.”

Wennen tegen oude club

Het was voor De Vilder wel even wennen om tegen zijn oude club te spelen. “Het is raar dat je opeens tegenover die jongens staat. Ik had nog nooit tegen mijn broer gespeeld. In de aanloop naar de wedstrijd ben je elkaar wel een beetje aan het dollen. Maar als de bal rolt, ben je gewoon bezig met die wedstrijd en dan wil je die gewoon winnen.”

En winnen deed Kampong. Pas na rust nam de ploeg afstand van Pinoké. Na twee kwarten stond een 1-1 stand op het bord. Robbert Kemperman had Kampong op voorsprong gezet, maar drie minuten later maakte Marcus Child gelijk. Na de pauze bezorgden Bjorn Kellerman, Silas Lageman, overgekomen van Nijmegen, en Pepijn Luijkx de landskampioen de drie punten.

Jacht op derde titel op rij

Deze drie punten neemt niemand Kampong meer af in de jacht op de derde landstitel op rij. Het zal niet makkelijk worden voor de Utrechtse ploeg, die niet dé titelfavoriet lijkt. “Zes, zeven teams strijden om een plek in de play-offs. Het ligt dichtbij elkaar, maar wij willen gewoon voor de play-offs gaan.”

Lees de round-up van de eerste speeldag in de Hoofdklasse Heren

Comments (4)

  1. Kampong oogde erg slap, ik zie daar geen titelkandidaat in. Pinoke oogde fris en gretig. ben benieuwd naar komend seizoen.

  2. @hester, Kampong oogt slap, wint dik en is geen titelkandidaat? Pinoke oogt fris en gretig, gaan er gewoon hard af en jij bent benieuwd naar komend seizoen? bijzonder…

  3. @lol, eens met hester. qua uitslag niet maar kampong moest bij deze en pinoke niet. als ik de dingen lees en de wedstrijd zag vind ik t een overdreven uitslag.

  4. hoofdklasser

    laten we reëel blijven, er is pas een wedstrijd gespeeld het seizoen duurt nog heel lang!

Reageer

Contact Us