Derck de Vilder maakt overstap van Pinoké naar Kampong - Hoofdklasse Hockey Nederland

Derck de Vilder maakt overstap van Pinoké naar Kampong

Kampong heeft zich voor aankomend seizoen versterkt met middenvelder Derck de Vilder. De kersverse international stapt over van Pinoké, zijn jeugdliefde in het Amsterdamse Bos. Kampong en De Vilder gaan een langjarige overeenkomst aan.

“Ik speel nog steeds met veel plezier met mijn broer (Morris, red.) en vrienden bij Pinoké en ik heb veel aan de club te danken”, zegt De Vilder. “In mijn verdere ontwikkeling past het goed om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij een club uit de top vier. Ik ben blij dat Kampong mij de gelegenheid biedt om daar de komende jaren te spelen.”

Play-outs

De Vilder won onlangs met Pinoké de Gold Cup en zal binnenkort via de play-outs met de Steekneuzen een plek op het hoogste niveau voor volgend seizoen veilig moeten stellen.

Kampong is vanzelfsprekend blij met de komst van De Vilder. “Een versterking waar we nog lang plezier van gaan hebben. Bovendien past het in het Kampong-beleid om het vlaggenschip Heren 1 een samenstelling te laten zijn van doorgestroomde eigen jeugd en ander Nederlands talent”, zegt Paul van den Putten van de Utrechtse club, die afscheid neemt van Constantijn Jonker en Quirijn Caspers.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (5)

 1. Dacht dat Pinoke nou eindelijk eens verder ging bouwen. Jammer maar misschien ook wel begrijpelijk. Mooie stap voor de speler en mooie aankoop voor met name de toekomst voor Kpong.

 2. Buurman ruud

  Jammer inderdaad voor Pinoke maar denk wel een goede stap voor De Vilder zelf. Benieuwd hoe ver hij gaat komen. Erg veel talent.

 3. Topcoach!

  Jammer dat Kampong ze niet zelf op kan leiden, paar duizend leden, paar ton per jaar van de Rabobank en toch alles overal weghalen. Maar we gaan er uiteraard vanuit dat Cox, als coach van Jong Oranje en dus De Vilder, alles zuiver gespeeld heeft …. Anyway begrijpelijke en mooie kans voor De Vilder, jammer voor Pinoke

 4. hakkiekakkers

  HGC heeft jarenlang jeugdspelers van buiten aangetrokken. Zie wat er van die club geworden is. Speelt geen enkele rol van betekenis meer. Verschil met Kampong is dat laatstenoemde een grote club met een eigen jeugd is.

 5. Steekneus

  Heel erg jammer voor Pinoke, zeker ook na een pechvol seizoen. De toekomst blijft echter goed met heeeel veel echt goede jeugdspelers, terwijl andere clubs veelal aan het verouderen zijn. Als Pinoke de play-ins redt, enkele serieuze versterkingen kan halen, dan gaan ze een paar mooie seizoenen tegemoet. Hopelijk toont De Vilder dan zijn clubliefde en keert hij dan weer terug bij Pinoke om zijn club alsnog bij de top 5 te krijgen. Succes Derck!

Reageer