Derde Pakistaanse hockeyer voor OZ

Oranje Zwart versterkt zich volgend hockeyseizoen met de Pakistaanse international Fareed Ahmed (24). Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De middenvelder zal Thijs Maartens vervangen, die volgend seizoen het tricot van het Belgische KHC Dragons verdedigd.
Nu staat het aantal Pakistaanse hockeyers in Eindhoven op drie. Afgelopen seizoen speelden Rashid Mehmood en Rizwan Muhammad al in het Oranje Zwart van de club.

Comments (14)

 1. Tragisch 4 buitenlanders bij een topclub.

 2. Koen Overmeer

  4? Ik tel er 5: Drie Pakistanen en twee Belgen.

 3. wat een armoede 5 buitenlanders.

 4. En je dan maar afvragen waarom verliezen we terrein bij de jongens-jeugd. U18 en U21.
  Ze krijgen geen kans omdat de zogenaamde topclubs kost wat kost bovenin willen meedraaien. De naam is belangrijker dan het echt opleiden van jongelui. Zelfs clubs in de overgangsklasse, denk b.v. aan Breda (2 Spanjaarden,’n Fransman) , bezondigen zich daaraan.

 5. doodsbenauwd dat er een prijs verloren gaat die Michel.

 6. ik tel er toch echt 6
  spaanse international Dabanch

 7. Genot om naar die pakistannen te kijken ,Goede aankoop van OZ. Good Luck Michel.

 8. Ooit was er een Heren accoord over hoogstens 3 buitenlanders per team. Kennelijk is Michel geen Heer ?? Het verlies tegen Rotterdam moet wel erg pijn gedaan hebben ? Jammer voor de “top” jeugd bij O.Z.KNHB doe wat aan dit soort wantoestanden voor het Nederlandse hockey ??

 9. @Diederik, Dat herenakkoord is van tien jaar geleden en heeft nog geen jaar stand gehouden. Clubs in studentensteden vinden het prima, maar clubs daarbuiten hebben al snel moeite om goede spelers vast te houden of te trekken. Die laatste clubs kiezen ervoor om (veel) buitenlanders te halen.
  Wat is je voorstel om er iets aan te doen?

 10. @Diederik, je loopt een paar jaar achter man!!! Dat heren akkoord werd maar door 1 persoon niet ondertekent en dat was , God hebbe zijn ziel, Mister Rotterdam. En dat hij geen heer was is alom bekend!! Open je ogen en kijk naar alle clubs????? Conclusie????? Allemaal schooiers???
  Zelfs al brengt het clubs tot zeer grote verliezen(Kampong, Bloemendaal,KZ etc) ze proberen nog steeds om het voetbal te imiteren . Business club voor het netwerken en centjes binnen halen, allemaal voor de grootheidswaanzin van de bestuurders van het moment, die alleen maar aan hun CV denken en niet aan hun vereniging, laat staan aan hun jeugdteams. Hoop dat hockey de Olympische status verliest en al die Bobo’s die de laatste jaren onze mooie sport verkloot hebben opgevolgd worden door echte hockeyliefhebbers.
  Wat er nu aan de top staat zijn allemaal windvaantjes.

 11. echt beschamend dat OZ. Michel van den Heuvel is een angst coach. die heeft het liefst 15 internationals. Was bij Bl’ daal ook al zo, heeft nog nooit een team echt gebouwd. koopt gewoon het hele zooitje bij elkaar. Net als Bl’ daal de laatste jaren overigens, nu weer allemaal belgen, echt te belachelijk voor woorden. ze maken elkaar allemaal gek. kampong is zware geldnood, maar ze halen gewoon weer wat spelers….

 12. @ Barend Misschien moet jij een beetje respect tonen aan Michel. Hij is gewoon een hele goede coach , heeft goed gedaan in zijn periode bij OZ / Bloemendaal en als Bondscoach van Nederland en Pakistan. Als vanuit de club wordt gevraagd om landskampioen te worden dan ga je voor de beste spelers. Ieder coach zou gewoon voor een speler gaan die een toegevoegde waarde heeft binnen het team. Ongeacht of hij een Nederlander is of niet. Als een club vind dat zij meer hebben aan buitenlander , Prima laat ze lekker een speler halen. Of er moet een regel komen vanuit de KNHB.

 13. @Jan en dat laatste moet echt gebeuren anders kunnen wij straks een aantal clubs ten grave dragen. Ons hockey wordt zo kapot gemaakt. Talenten stoppen omdat ze geen kansen krijgen.
  Heel triest.
  @hockey – Business club voor het netwerken en centjes binnen halen, allemaal voor de grootheidswaanzin van de bestuurders van het moment, die alleen maar aan hun CV denken en niet aan hun vereniging, laat staan aan hun jeugdteams.
  Correct, mee eens

 14. @Jan, steek je kop nog wat verder onder de grond, wat een onzin allemaal.

Reageer