Dicke: ‘Het zit in het DNA van SCHC om mooi hockey te spelen’ | Hoofdklasse Hockey Nederland

Dicke: ‘Het zit in het DNA van SCHC om mooi hockey te spelen’

 

Een speelster die dit jaar in de Livera Hoofdklasse doorbrak was Pien Dicke. De spits die nu voor SCHC speelt heeft in zeventien wedstrijden alweer 13 doelpunten gemaakt. Niet alleen brak Dicke dit jaar door bij Stichtse, ook maakte de sterke spits haar debuut bij Oranje.

Afgelopen zondag leek het weer vrij gemakkelijk te gaan. Nog voor de rust stond Stichtse met 4 – 0 voor. Toen Dirkse van den Heuvel in de 52ste minuut de 0 – 5 scoorde, vond de ploeg het welletjes. Oranje-Rood spartelde tegen, maar met een 2 – 5 eindscore was het pleit beslecht. SCHC mocht de drie punten mee naar huis nemen. Dicke legt uit: ‘Het ging zondag snel met de doelpunten. We kunnen elkaar in het veld goed vinden. We werden aan het einde van de wedstrijd iets slordiger. Dat is zonde, want daardoor kon Oranje-Rood nog twee maal scoren’.

Scoren deed Dicke eergisteren niet. Toch is dit voor de jonge spits, die afgelopen zomer de transfer van HDM naar SCHC maakte niet het allerbelangrijkste. ‘We hebben een aantal meiden in ons team die een neusje voor het goal hebben. Een daarvan ben ik. Toch maakt het mij aan het einde van de strijd niet uit, wie de doelpunten maakt. Ik wil gewoon altijd winnen’, aldus Dicke. Winnen is wat de ploeg uit Bilthoven erg gemakkelijk doet. Het team welke wordt gecoacht door Nettie van Maasakker scoorde alweer 65 doelpunten. Hiermee is het de meest scorende ploeg in de Livera Hoofdklasse. Ook staat Dicke in de top-3 van de topscorers in de Livera Hoofdklasse. ‘We kunnen elkaar goed vinden. Daarnaast gunnen we elkaar de doelpunten. Niemand is egoïstisch, wat uiteindelijk dus resultaat in zoveel goals deze competitie’, legt Dicke uit.

Pien Dicke in actie tegen Oranje-Rood.
Pien Dicke in actie tegen Oranje-Rood. Foto: Roel Ubels

Of Stichtse komende zondag, dan neemt de ploeg het op tegen koploper Den Bosch, weer gaat spelen zoals zij afgelopen weken hebben gespeeld is de vraag. De ploeg liet in de eerste helft van het seizoen een aantal keren te gemakkelijk punten liggen. ‘Soms willen we te mooi hockey spelen. Dat is niet altijd nodig. Met lelijk hockey, kunnen we uiteindelijk ook de punten over de streep halen. Het zit alleen misschien niet in het DNA van SCHC om zo te gaan spelen. Tegen Den Bosch gaan we ons eigen spel spelen. Toch draait het bij ons uiteindelijk om een ding, de drie punten. Het maakt mij uiteindelijk dan niet uit, hoe we dat dan gaan bereiken’, aldus Dicke.

Debuut bij Oranje

Afgelopen maanden mocht Dicke aansluiten bij Oranje. Als reserve zou zij in principe geen aanstalten maken op een plek bij de Olympische Spelen. Toch mocht de spits van SCHC haar debuut de afgelopen maken. Tegen China en Argentinië speelde Dicke haar eerste minuten voor Oranje. ‘Dit was een hele mooie ervaring. Vooral de wedstrijden in Argentinië vond ik heel gaaf. Er was veel publiek die erg veel aan het schreeuwen waren. Of ik de Olympische Spelen helemaal uit mijn hoofd heb gezet, dat weet ik niet. Ik richt me eerst volledig op mezelf en mijn eigen spel’.

Door: Hans Hofstra

 

 

Reageer