Dider Meijer: ‘Bevestiging dat we goed genoeg zijn voor de Hoofdklasse’

Het leven moet wel heel raar lopen, maar Dider Meijer speelde zondag in het Topsportcentrum in Rotterdam zijn laatste zaalwedstrijd voor Almere. “Ik heb gisteren (zondag, red.) iedereen één voor één bedankt. Dit was de laatste keer. Ik heb mijn focus verlegd naar het coachen.”

Ook in zijn laatste zaalduels speelde Meijer, die vorig seizoen al stopte op het veld, met zijn doelpunten in de nacompetitie een belangrijke rol in de handhaving van Almere op het hoogste niveau.

Ervaring

“Hoe langer je speelt in de Hoofdklasse Zaal, hoe meer je dingen gaat herkennen. En dat is een mega pluspunt. Het bevordert je spel. Je wordt steeds slimmer. Maar de eerste jaren scoorde ik ook niet zoveel als in de afgelopen jaren. Dat heeft met ervaring te maken.”

Almere moest via de nacompetitie zijn plaats in de Hoofdklasse Zaal veiligstellen. Vorige week verloor de ploeg op de laatste speeldag van de reguliere zaalcompetitie het duel met directe concurrent De Reigers, waardoor Almere was veroordeeld tot het spelen van de promotie-degradatiewedstrijden.

Punten laten liggen

“Dat was een teleurstelling. We draaiden een goed seizoen, maar hebben we op stomme momenten punten laten liggen”, zegt Meijer.

De voorbereiding op de nacompetitie was volgens Meijer niet veel anders dan normaal. “We hebben gewoon getraind en niet extreem veel aangepast. De grootste verandering is dat we deze wedstrijden het tempo wilden bepalen. In de competitie hockeyden wij een beetje mee met het tempo van de tegenstander.”

Gehandhaafd in de Hoofdklasse

In het Topsportcentrum in Rotterdam werd de basis voor nog een seizoen op het hoogste niveau gelegd in het eerste duel tegen USHC. Na de 5-1 zege volstonden twee remises, tegen Groningen (4-4) en Venlo (1-1), voor lijfsbehoud.

“Toen hebben we absoluut goed gespeeld. Tegen Groningen speelden we een zwakke eerste helft en hebben we in de tweede helft het niveau weer opgepakt. In 15 minuten hebben we een 3-0 achterstand weten om te buigen in 4-4.”

Geen aanvallende risico’s

In het laatste duel tegen Venlo kon Almere zich zelfs een kleine nederlaag permitteren. “Maar we mochten niet met twee doelpunten verschil verliezen, daarom hebben we aanvallend geen risico genomen”, zegt Meijer die zag dat Almere wel het duel domineerde, “maar we konden dat niet in doelpunten omzetten.”

Na afloop was er natuurlijk sprake van blijdschap, maar zegt Meijer: “Er was ook een beetje een gevoel van opluchting en een deel bevestiging dat we goed genoeg zijn voor de Hoofdklasse.”

Reageer

Contact Us