Diego Paz scheurt voorste kruisband af en moet de rest van het seizoen toekijken - Hoofdklasse Hockey Nederland
Diego Paz scheurt zijn voorste kruisband af en ligt de rest van het seizoen uit de roulatie.

Diego Paz scheurt voorste kruisband af en moet de rest van het seizoen toekijken

 

De Argentijnse speler Diego Paz raakte afgelopen week geblesseerd aan zijn knie. Een verkeerde beweging tijdens de wedstrijd zorgde ervoor dat de speler van Klein Zwitserland uit moest vallen. Vandaag kreeg de Paz een MRI scan. Het resultaat was meteen duidelijk, de voorste kruisband van de Argentijn was afgescheurd.

De sterke Paz speelt dit jaar voor het eerst voor Klein Zwitserland. Afgelopen zomer maakte de Argentijnse speler Paz de transfer naar Nederland. Coach Carlos Castano belde Paz persoonlijk, om te vragen of hij naar Nederland wilde komen. ‘De keuze om naar Nederland te komen, was voor mij niet moeilijk. De Hoofdklasse is de beste competitie ter wereld. Voor veel spelers in Argentinië is het een droom om in Nederland te mogen spelen’, legt Paz uit.

Paz scheurt voorste kruisband af

Paz was bezig om dit jaar terug te komen in de Argentijnse selectie. Afgelopen jaar was de speler afwezig bij de FIH Pro League, ook vanwege een knieblessure. Ditmaal is de blessure aan zijn andere knie. ‘Dat deze blessure mij nu overkomt, komt heel zwaar aan. Ik was op de goede weg terug. De droom om komend jaar voor de Argentinië uit te komen op de Olympische spelen is nu vervlogen. Ik lig minimaal zes maanden uit de roulatie’, aldus Paz. Niet alleen voor Paz zal het een lange tijd van revalideren gaan worden. Ook onder andere keepster Roos Knijff is dit jaar bezig om te revalideren van een knieblessure.

Door: Hans Hofstra

Reageer