Dirk Loots: "De coach zei 'sorry' tegen me" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Dirk Loots: “De coach zei ‘sorry’ tegen me”

Tegen het al zo goed als uitgespeelde SCHC uit Bilthoven liet HGC de kans op voortijdig lijfsbehoud liggen. In Wassenaar nam het elftal van interim-coach Dirk Loots (foto) nog wel de leiding via Connor Grimes na zestien minuten spelen, maar die voortvarende start bleek geen garantie voor succes. Iets wat de ploeg zichzelf kon aanrekenen. “Wij waren ongelooflijk veel beter,” stelde Loots. “Zoiets heb ik zelden meegemaakt. Zij krijgen twee kansen en scoren twee keer. Echt bizar. De coach van SCHC zei na afloop ook ‘sorry’ tegen me.”

Nog voor de rust tekende Pedro Ibarra uit een strafcorner voor een gelijke stand en in de slotfase dompelde Glenn Simpson de Haagse gastheren in diepe rouw. Pech had HGC overigens ook nog bij een omstreden inzet van Timmo Kranstauber, waarbij niet geheel duidelijk was of de bal op de paal belandde of in het doel.

“Maar daar wil ik dit verlies niet aan wijten,” sprak Loots resoluut. “We moeten het onszelf kwalijk nemen dat we niet meer hebben gescoord. Als je zoveel beter bent, moet je het gewoon afmaken. Ja, in alle opzichten was het een heel ongelukkige middag.”

Bij winst was HGC zeker geweest van de negende plaats en had de ploeg sowieso geen play-outs hoeven spelen. “Dan waren we klaar geweest.”

Bron: AD Haagsche Courant

Reageer