Dirk Loots: 'Het wordt een leuke competitie' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Dirk Loots: ‘Het wordt een leuke competitie’

Nog maar een paar dagen en de Hoofdklasse gaat van start. Amsterdam-coach Dirk Loots verwacht een spannende competitie bij de heren. “De ploegen ontlopen elkaar niet echt veel. Het wordt leuk.”

Net als vorig seizoen verwacht Loots dat zes ploegen met elkaar de strijd aangaan voor een plek in de play-offs: Amsterdam, Rotterdam, HGC, Kampong, Oranje-Rood en Bloemendaal. “Misschien dat Den Bosch kan aanpikken. Dat is een goed team’, zegt Loots, die vindt dat Bloemendaal op papier de beste zaken heeft gedaan.

Versterkingen

“Zij hebben zich het meest spectaculair versterkt. Het is afwachten. Je ziet dat een topper uit het buitenland het in Nederland nog wel eens moeilijk heeft en een andere speler juist verrast”, gaat Loots verder die zijn eigen selectie versterkte met Tijn Lissone, Boris Burkhardt, Roderic Schwirtz, Fergus Kavanagh en doelman Jan de Wijkerslooth.

“We zijn breder geworden. En dat was ook het doel deze zomer om een bredere selectie te krijgen. Vorig jaar hadden we net een krappe selectie. Dat bleek aan het einde, waarin veel wedstrijden in een korte tijd werden afgewerkt met het oog op de Spelen.”

Prijzen

Met de bredere spelersgroep gaat Amsterdam ook dit jaar weer voor de prijzen. “Dat is altijd zo”, zegt Loots. “De doelstelling is om kampioen te worden, de EHL te winnen en zaalkampioen te worden.”

De eerste stap op weg naar het eremetaal moet zondag worden gezet in de thuiswedstrijd tegen Tilburg. Vanwege de Olympische Spelen in Rio de Janeiro was de voorbereiding op de start van de competitie kort. Amsterdam speelde een aantal oefenwedstrijden en eindigde als derde tijdens de ABN AMRO Cup.

Werk aan de winkel

“Hoe we ervoor staan? Daar kan ik nog niet zoveel over zeggen. Dat zal moeten blijken hoe we de competitie van start gaan”, legt Loots uit. “Ik heb goede dingen gezien, maar ook mindere dingen. Er is werk aan de winkel, maar dat is bij andere teams niet anders.”

Ondanks de korte periode tussen het slot van de Spelen en de start van de Hoofdklasse sloten de internationals van Amsterdam snel aan bij de groep.

Gretig ondanks teleurstellingen

“Ik heb gezegd dat ik ze liever fris dan fit in de groep wilde en ze zijn toch al fit natuurlijk. Ze nemen niet de meest vrolijke ervaring mee. De jongens hebben de afgelopen periode meer teleurstellingen te verwerken gekregen. We waren dichtbij de titel en de EHL en daar komt dus de ervaring van Rio overheen. Daar moeten we als staf aandacht aan besteden. Lastig? Nee, dat hoort bij de sport. Als staf proberen we het beste te doen en hopen we dat dat goed is. Dat de jongens voor de ABN AMRO Cup aanhaakten, geeft aan dat ze gretig zijn en willen.”

Reageer