Dirkse van den Heuvel vindt haar team als collectief sterker geworden - Hoofdklasse Hockey Nederland

Dirkse van den Heuvel vindt haar team als collectief sterker geworden

Morgenavond spelen de dames van Stichtsche een inhaalwedstrijd tegen Amsterdam. Belangrijk voor beide teams, want de winnaar pakt de tweede plek op de ranglijst. SCHC aanvoerster Carlien Dirkse van den Heuvel verwacht een mooi duel.

Credit: René Broekman
Credit: René Broekman

Aankomend weekend staat SCHC een druk programma te wachten. Achtereenvolgens wordt er gespeeld tegen Amsterdam en Kampong. “Onze focus ligt op het moment toch meer bij de wedstrijd tegen Amsterdam,” vertelt de middenvelder. De ploeg uit de hoofdstad staat één punt achter op de club uit Bilthoven.  Bij winst voor Stichtsche kan er een gat van vier punten worden geslagen. Een belangrijke avond dus voor beide teams. “Ze spelen aanvallend spel en hebben snelle spitsen,” gaat Dirkse van den Heuvel verder. “Op bijna elke positie hebben ze speelsters die in Jong-Oranje of Oranje zitten. Individuele kracht maakt Amsterdam dan ook tot een gevaarlijke tegenstander. Het wordt een mooi duel.”

Zondag staat vervolgens de Utrechtse derby tegen Kampong op het programma. “Ik begrijp dat deze wedstrijd voor sommige wat extra’s met zich meebrengt,” zegt ‘DvdH’. “Voor mij persoonlijk is dit niet zo en in het team merk ik er eigenlijk ook weinig van.” De Brabantse spreekt uit vertrouwen te hebben in haar ploeg. “Kampong is een stugge en fysieke ploeg die de play-offs als doel zal hebben. Zeker met de wedstrijd van vrijdag in de benen, zullen we dan ook flink aan de bak moeten. Toch denk ik dat wij meer kwaliteit hebben en de winst kunnen binnen halen.”

Het vertrek van de Argentijnse spits Soledad Garcia afgelopen zomer, leek in de ploeg een gat aan ervaring achter te laten. De aanvoerster van Stichtsche vindt dat haar team dit goed heeft opgepakt. “Soledad Garcia is een topspeelster met zeldzame kwaliteiten. Over haar vertrek werd dan ook veel gesproken,” zegt Dirkse van den Heuvel. “Hierdoor is overigens wel ruimte ontstaan voor andere speelsters om zich te laten gelden.”  Inmiddels is de ploeg gegroeid en lijkt het collectief sterker te zijn geworden. “Voorheen konden we nog wel eens een wedstrijd verliezen als we slecht speelden. Nu eisen we van onszelf dat we elke wedstrijd winnen, ook als het minder gaat.”

 

Comments (1)

  1. Super speelster, Carlien. Denk de beste op de Nederlandse velden op dit moment. En ik ben het eens, Stichtse draait prima nu. Mooie samenstelling, talentvolle jeugd. Leuk om te zien.

Reageer