Dockier: "Nederland hockeyland bij uitstek" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Dockier: “Nederland hockeyland bij uitstek”

Oranje Zwart wilde hem graag inlijven, maar Sebastien Dockier koos ervoor om bij zijn club in België te blijven: Beerschot THC.  Als een van de sterkhouders van de Belgische nationale ploeg, mag hij volgend jaar naar het WK in Den Haag.

De Red Lions van bondscoach Marc Lammers wonnen onlangs de Hockey World League in Rotterdam ten koste van Australië. De wedstrijd eindigde op 2-2. In de shoot-outs waren de Belgen net iets sterker dan de wereldkampioen, waardoor zij zeker waren van deelname aan het WK.

In Nieuwsblad.be blikt Dockier terug op het geslaagde tornooi. “We hebben erg goed gespeeld, misschien ons beste spel ooit. De sfeer in de groep was erg goed en we wisten dat iedereen fit was. We plukten de vruchten van onze voorbereiding,’ vertelt Dockier.

“Ook onze nieuwe coach Marc Lammers heeft een aandeel in de overwinningen. Hij kan als geen ander een ploeg motiveren. We zetten een grote stap in Rotterdam,” zegt Dockier. “Maar even belangrijk als het WK wordt het EK in Boom, in augustus dit jaar. We hopen op een medaille, maar moeten dan wel voorbij sterke hockeylanden als Duitsland en Nederland.”

Beerschot

Dockier speelt al jaren bij het Belgische Beerschot en tekende bij voor het volgende seizoen. Toch hoopt hij over twee jaar de grens te kunnen oversteken en in Nederland te spelen. “Dat is natuurlijk het hockeyland bij uitstek,”  legt hij uit. “Ik begrijp ook dat onze nationale coach hoopt dat onze hockeyvelden in België bemand blijven door Belgische toppers, maar om ons nog te verbeteren, moeten we misschien wel uitwijken.”

Reageer