Donald Drost hoopt op meer spanning in competitie

Roeien met de riemen die je hebt. Dat was het motto tijdens de voorbereiding van de dames van Laren op de competitie die zondag van start gaat met een thuisduel tegen Kampong. Vanwege de toernooien van onder meer Jong Oranje en de Olympische Spelen werd de voorbereiding met een steeds wisselende spelersgroep afgewerkt.

“Je moet pragmatisch denken”, legt coach Donald Drost uit, die het roer heeft overgenomen van Ageeth Boomgaardt, die naar België vertrok om bondscoach van de dames te worden. “Het is niet anders en de realiteit verander je niet. Je moet het doen met de mensen die je tot je beschikking hebt.”

Splitsen

“We hebben de voorbereiding een beetje gesplitst”, gaat Drost verder. “In juni zijn we begonnen met een groep die geen verplichtingen had met nationale elftallen en met meisjes die Laren wel een leuke club vinden. Dat hebben we vier, vijf weken gedaan.”

“In juli was die groep vrij op de internationals na en eind juli zijn we met de selectie gaan trainen en kwamen steeds meer meisjes terug. De ploeg wordt nog aangevuld met de internationals die in Rio in actie kwamen en vanaf vandaag zijn we voor het eerst compleet.”

Vertrek routiniers

Laren raakte in de zomer flink wat ervaren krachten kwijt. Fieke Burggraaf-Holman en Kim Lammers zetten een punt achter hun loopbaan en Willemijn Bos vertrok naar promovendus Groningen. Het vertrek werd mede opgevangen door jeugdspeelsters.

Het inpassen van jeugd is beleid van de club zegt Drost. “Met de club hebben we een doel op korte en lange termijn vastgesteld. We willen structureel in de top vier meedoen. En we moeten aan de toekomst denken en proberen om speelsters er zo vroeg mogelijk bij te betrekken. Deze twee zaken moeten we in balans brengen.”

Kampioenschap

En of dat dit seizoen leidt tot het langverwachte kampioenschap daarop kan Drost op dit moment geen antwoord geven. “Aan het einde van het seizoen sta je op de plaats die je verdient. Je moet de dingen die je doet, die je traint, goed doen en dan komt er een resultaat uit voort dat daarbij past.”

Drost hoopt wel dat de competitie wat spannender wordt dan de afgelopen jaren. “Ik hoop dat clubs als Kampong, Oranje-Rood en Hurley kunnen gaan meestrijden. Dat maakt de competitie leuker en dat komt de weerstand en de kwaliteit van de top vier ten goede.”

Reageer

Contact Us