Donald Drost nieuwe coach Laren - Hoofdklasse Hockey Nederland

Donald Drost nieuwe coach Laren

Donald Drost wordt per ingang van volgend seizoen coach van de dames van Laren. donaldDe oefenmeester en de Gooische club zijn een contract van twee jaar aangegaan. Drost is een bekende van de club. Hij heeft in de afgelopen jaren op verzoek van Laren op verschillende momenten trainingen verzorgd bij zowel Dames als Heren 1.

Drost: ‘Het moment dat Laren mij vroeg om Dames 1 de komende jaren te coachen viel eigenlijk samen met de gedachte, die ik al langer had, dat ik het weer leuk zou vinden een team onder mijn hoede te nemen. Aangezien Laren en ik altijd warme banden hebben gehad was de beslissing snel genomen.’

Drost was eerder coach van Kampong, Klein Zwitserland en Rotterdam en de dames van Amsterdam waarmee hij twee keer landskampioen en Europees kampioen werd.

Oud-international Drost volgt Ageeth Boomgaardt op die bondscoach wordt van de dames van België. Wie Drost gaat assisteren is nog niet bekend. Lucas Judge, assistent van Boomgaardt het afgelopen seizoen, is volgend seizoen coach bij Oranje-Rood.

Laren staat momenteel derde in de Hoofdklasse en is al zeker van de play-offs.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (4)

 1. K.J. Poortvliet

  Donald Drost?!! Laren kiest voor nieuw talent!!! Past mooi in het rijtje stabiliteit en continuïteit! Na Boomgaardt, Spee, Gehner, de Snaijer en Cox over de afgelopen 5 jaar.

 2. Poortvliet, heb je toevallig een fijne neef met CIOS achtergrond die op een verloren woensdagmiddag een paar diploma’s bij de KNHB heeft gehaald en die je liever naar voren zou schuiven bij Laren?

  Laten we in godsnaam blij zijn dat al dat ‘prof schuim’ dat de Nederlandse hockeyvelden heeft bevolkt de afgelopen jaren met veel sheets, powerpoint presentaties, video analyses en meer van die onzin wederom gepasseerd is voor deze functie…

  Laren: Hulde !:)

 3. Een verrassende keuze voor dit team. Ongetwijfeld op voorspraak van ervaren topsporters Van As en Lammers. Die houden van duidelijkheid en een sterke persoonlijkheid.
  Maar ik betwijfel op deze trainer ook past bij talentvolle jonge speelsters als:
  Van Erk, Leurink, Van wijk, De Lange, Kerstholt, de Ruiter.

 4. Heeft deze gast niet een paar jaar geleden ook een half seizoen (niet afgemaakt) een dames hoofdklasseteam gedaan?

Reageer