Donja Zwinkels: 'We kunnen elkaar beter maken dan we al zijn' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Donja Zwinkels: ‘We kunnen elkaar beter maken dan we al zijn’

Het is weinig clubs gegeven om twee keer in een seizoen te winnen van Amsterdam. Oranje-Rood heeft het gepresteerd. Na winst op de eerste speeldag (1-0) was de Eindhovense ploeg afgelopen zondag in het Wagener Stadion opnieuw te sterk voor de Amsterdammers (2-1).

“Een keer is leuk, twee keer is te gek. Dit voelt als een bonus”, zegt Donja Zwinkels van Oranje-Rood die een verschil ziet tussen de eerste en de tweede overwinning.

We deden echt mee

“In het eerste duel had Amsterdam veel meer kansen met een strafbal en veel corners. De 1-0 was onze enige kans en een beetje lucky. Het was een doelpunt uit een chaotische situatie. Nu was het een echte wedstrijd. We deden echt mee en hebben kansen gehad op de 3-1.”

“We zijn lekker uit de zaal gekomen”, gaat Zwinkels verder. “Daar hebben we een paar stappen kunnen zetten. We kwamen snel met 1-0 achter, maar binnen een, twee minuten was het 1-1. We hebben superveel energie en enthousiasme in de wedstrijd gelegd. We hebben keihard gevochten.”

Vanaf de bank

Zwinkels beleefde de zege op Amsterdam vanaf de bank. Ze kampt met een schouderblessure en trainde alleen de vrijdag voor het duel mee met de ploeg. “Ik heb wel ingespeeld, maar ben buiten schot gehouden. Ik was de laatste spits. Alleen bij een blessure had ik gespeeld.”

Zwinkels blesseerde haar schouder afgelopen zomer bij een val van de trap. De kwetsuur leek in eerste instantie mee te vallen, maar tijdens een zaaltraining viel ze opnieuw op de schouder. “Ik heb wel de promotiewedstrijden gespeeld, maar een week daarna kon ik mijn arm niet omhoog krijgen.”

Schouderblessure

Na een bezoek aan de specialist gisteren (maandag, red) is Zwinkels gerustgesteld over haar blessure. “Het is fijn om precies te weten wat er aan de hand is. Ik ben daarin goed begeleid door de club. Ik was bang voor een scheurtje, maar dat valt gelukkig mee. Er is wel iets te zien op de MRI, maar ik mag weer trainen. Ik moet wel een brace dragen voor de stabiliteit en met krachttraining moet ik de schouder sterker maken.”

Oranje-Rood hoopt beter te kunnen voortborduren op de zege op Amsterdam dan de ploeg deed in de eerste competitiehelft toen na een goede start met twee overwinningen drie keer op rij werd verloren. De Eindhovense ploeg staat op een zesde plaats met goede vooruitzichten op plek vier. Om in de race te blijven voor een plek in de play-offs moet komende zondag tegen Kampong wel een goed resultaat worden neergezet.

Kampong wacht

“Je voelt iedereen zijn energie”, constateert Zwinkels. “We kunnen elkaar beter maken dan we al zijn. Als we dat willen en het gaat lopen dan kan het mooi worden. Ik heb zin in Kampong en ik hoop dat ik minuten mag maken. We moeten uitgaan van ons eigen spel en dezelfde energie als afgelopen zondag tonen, dan wordt het een leuke wedstrijd.”

Samenvatting Amsterdam-Oranje-Rood

Reageer