Drie nieuwe aanwinsten voor heren Hurley

Chris Collot d’Escury, Tjerk van Dinten en Bas Bovenlander spelen volgens seizoen bij Hurley. Collot d’Escury en Van Dinten komen over van Amsterdam, maar kwamen afgelopen hockeyjaar weinig aan spelen toe.

Bovenlander verdedigde afgelopen seizoen nog de kleuren van Pinoké, maar hij speelde steeds minder en zal dus volgens jaar zijn opwachting maken op de velden van Hurley.

Comments (12)

 1. Glenn Haboebuh

  Geen Hoofdklasse spelers!! Zonde !!

 2. Lijken me niet gelijk aanwinsten

 3. Amsterdammer

  Geef deze jonge kerels de tijd om zich te ontwikkelen. Als je niet speelt wordt je niet beter. Alleen trainen met hele goede spelers is niet voldoende. Deze jongens willen gewoon maximaal presteren en zijn ambitieus, dat is toch geweldig? Bas Bovenlander speelde zijn hele hockeyleven bij Pinoké. Ik kan me niet voorstellen dat hij niet met pijn in z’n hart de steekneuzen heeft verlaten. Echte clubjongen, daar hou ik van. Bovendien heeft hij een heel lekkere corner, ook mooi meegenomen. Collot D’Escury is ook al zo’n echte clubjongen, maar dan van Amsterdam, zijn hele familie loopt daar al sinds mensenheugenis rond in allerlei actieve rollen, die gaat alleen maar weg omdat hij wil spelen, niks anders kan ik me bedenken. Tjerk van Dinten ken ik helaas niet, maar ook voor hem zal gelden dat hij zijn hobby actief wil beleven en niet vanaf een plek op de bank. Succes mannen, ik ga jullie volgen.

 4. @Amsterdammer, Bas Bovenlander is dan dus zeer waarschijnlijk ook niet zo goed als hij amper aan spelen kwam bij Pinoke want dat loopt nou ook niet over van wereldtoppers.

 5. Mooi verhaal over clubjongens etc maar daar word je als promovendus niet beter of sterker van bankzitters van een andere hk ploeg

 6. @Amsterdam, Bovenlander zal niet gehaald zijn voor z’n corner, Braaksma en Manden staan op 1 en 2.

  Zelf had ik gekozen voor de overgangsklasse als ik deze jongens was. 2 jaar het verschil maken en dan terug naar Amsterdam/Pinoke om te kijken of ze kunnen aanhaken na het opdoen van ervaring.

  Bij Hurley achter je tegenstander aanrennen is ook niet goed voor je ontwikkeling.

  Uiteraard gun ik deze jonge honden een fantastisch seizoen.

 7. @Stick: volledig mee eens! Volgens mij kijken veel jonge jongens onterecht een beetje neer op de OVK, terwijl dat juist een competitie in termen als “een vent worden” is waar je je erg kunt ontwikkelen. Twee jaar goed spelen, verantwoordelijkheid pakken en elke wedstrijd 50 ballen aanraken, om vervolgens de stap te kunnen maken naar veel minuten bij een hoofdklasser. Ik denk namelijk dat ze op dit moment ook niet rijp genoeg zijn om veel bij Hurley te spelen, hoewel dat maar een gevoel is. Zonde om jaren achter elkaar proberen aan te haken, terwijl je je een niveau lager stormachtig kunt ontwikkelen. 1 stap achteruit om vervolgens twee stappen vooruit te kunnen doen. Het is zonde dat veel jonge jongens dit toch niet inzien..

 8. Amsterdammer

  @John en @stick: jullie zeggen verstandige dingen. OVK om te rijpen en een speler te worden die verantwoordelijkheid kan pakken heeft zin. Maar verplaats je eens in die jonge hoofden: Hurley is om de hoek en bovendien hoofdklasser….. EN ze willen je wel inlijven….. misschien geef je jezelf dan een jaar om te ontdekken of je gelijk op hoofdklasseniveau (ik vrees dat het kelder hoofdklasse gaat worden) kan meedoen. Het is altijd een gok. Maar ze zijn jong en ze willen wat! Braaksma en Manden zijn meer arrivé dan Bovenlander, da’s waar, maar hij schiet echt wel prettig hoor. Toch meegenomen.
  Stel, ze spelen weinig of breken niet door, dan zien ze wel weer verder lijkt me.
  Niet geschoten, altijd mis.

 9. wat een onzin weer amsterdammer!
  bas traint al ruim vier (of langer) jaar mee met h1 en is de hele jeugd al doorgeschoven naar een hoger team. heeft ook nl’s selectie gehaald en volgens mij ook eindtoernooi gespeeld, maar ‘breekt’ nu maar niet door?!
  bas moet nu keuzes maken tussen drinken (en/of blowen) met vrienden, achter de vrouwen aan, studeren, lid zijn van een studentenvereniging en hoofdklassehockey.
  en zolang hij niet zal kiezen, zal hij het nergens maken; ook niet bij hurley, of bij een overgangsklasser, bv hic, anders hadden zij zich wel al gemeld bij hem..?!
  daarnaast natuurlijk een vertekend beeld aan de kant van het ouderlijk front; zolang ook zij het niet zien, zal er van hun kant alleen maar een signaal komen dat de coach het mis heeft…

 10. bas is veel te dik voor de hoofdklasse..

 11. is al gezien bij de weight watchers

 12. Amsterdammer

  @Petra, ik wist niet dat de vork zo in de steel zat.
  Ben het met je eens dat alle zaken die jij noemde idd niet bijdragen tot een tophockeyer. Zulke zaken heb ik vaker gezien bij enkele talenten in het verleden. Wie weet krijgen ze dat bij Hurley eruit.
  Jonge mensen moeten (soms) heel veel kansen krijgen.
  Maar wat moet ik toch met “wat een onzin weer amsterdammer”? Was het allemaal zo vreemd wat ik te zeggen heb?

Reageer