Droom Bruinsma ten einde - Hoofdklasse Hockey Nederland

Droom Bruinsma ten einde

Foto © Proshots

Timo Bruinsma is er net niet in geslaagd om zich met het Belgische Dragons te plaatsen voor de laatste vier van de Euro Hockey League. De Nederlandse middenvelder, die komend seizoen voor Pinoké speelt, verloor maandag uiteindelijk met shoot-outs van het Engelse Reading.

Zaterdag had Dragons nog voor een enorme verrassing gezorgd door het sterrenensemble van Rot-Weiss Köln door middel van een 3-2 zege uit te schakelen. Duitse wereldtoppers zoals de broertjes Philipp en Christopher Zeller, Tibor Weissenborn en de Nederlandse international Robbert Kemperman slaagden er absoluut niet in om hun status waar te maken.

„In tegenstelling tot Rot-Weiss hebben wij een sterk collectief zonder spelers die zich als sterren gedragen”, luidde de verklaring van Bruinsma voor de opvallende zege van zaterdag.

Twee dagen later kwam de droom van Buinsma tegen Reading ten einde. Na de 2-2 eindstand namen de Engelsen de shoot-outs beter. Dit kwam omdat de laatste poging van de Belgen net na de toegestane acht seconden in het Engelse doel viel. Reading staat met Pinksteren in de halve finale tegen Club de Campo uit Madrid.

Bron: Spits van 26 april, Jan Balk

Reageer