Lastige keuze voor de hockeyliefhebber in Utrecht - Hoofdklasse Hockey Nederland

Lastige keuze voor de hockeyliefhebber in Utrecht


In Utrecht is het vanavond een lastige keuze voor de hockeyliefhebber met maar liefst twee derby’s op het programma. Kampong krijgt Schaerweijde op bezoek, hier is het zaak voor Kampong om eerste te blijven. In Groenekan staan Voordaan en SCHC tegenover elkaar. De twee hekkensluiters van de Hoofdklasse zullen gaan uitvechten wie er puntloos onderaan blijft staan. In het AD komen de coaches van deze clubs aan het woord.
“Die folklore verhalen over onze club zijn de spelers wel zat,” zegt coach Peter Kalfsterman. “Wij hebben gewoon hartstikke goedespelers in huis en ik denk dat we SCHC en Schaerweijde goed partij kunnen bieden. En dan druk ik me nog netjes uit. Wij hebben vier punten nodig dit weekend en dat is haalbaar. Ik kan je vertellen dat we vrijdagavond vanaf één over tien met de wedstrijd tegen Schaerweijde bezig zijn. We hebben zelfs een extra fysiotherapeut ingehuurd om de spelers te masseren na de wedstrijd tegen SCHC. Verder leven we ontspannen naar de wedstrijden toe, want ik denk dat de belangen van onze buren bij een eventuele nederlaag toch groter zijn qua gemiste sponsorinkomsten.”
Kampong-coach Alexander Cox, die een bekend verleden heeft als speler en coach bij de Zeister club speelt liever helemaal niet tegen Schaerweijde: “Het is toch mijn club. Het is de club waar ik met het minste plezier punten tegen pak.”
Door de komst van Roderick Weusthof bij Kampong waren de heren Philip Engelkens en Daan Lemmens overbodig voor het team van Cox. Zij maakten de overstap naar Schaerweijde en staan vanavond tegenover hun oude club. “Natuurlijk wil ik laten zien dat Kampong meer moeite had moeten doen om me te behouden. Het is zeker een beladen wedstrijd voor mij,” zegt Engelkens die tegenover zijn huisgenoot Sjoerd de Wert van Kampong zal komen te staan. “Dat wordt dus vrijdag de hele dag met hem dollen over de wedstrijd en hem bij de warming-up een hand geven. Daarna ga ik hem zeventig minuten lang de grootste eikel op de wereld vinden. Daarna geef ik hem een knuffel en fietsen we samen weer naar huis.”

Comments (4)

  1. Nou, dat is niet lastig hoor. Heb je zin om hockey te kijken dan ga je naar kampong. Heb je zin om naar anti hockey te kijken dan ga je naar Voordaan. Keuze snel gemaakt lijkt mij! Hup Kampong!! en nee, ik ben niet van Kampong maar vind dat ze een waanzinnig team hebben dit jaar met heel leuk hockey!

  2. Kampong natuurlijk al is het alleen maar omdat de leden 150.000 euro betalen.
    En dan krijg je in iig waar voor je geld.

  3. Voordaan natuurlijk. De lampen vallen weer uit en Goedegebuure’s gedachten zullen weer uitgaan naar die gedenkwaardige avond waarin KZ definitief van het hoofdklassetoneel verdween. Nee serieus, het beste hockey krijg je vanavond niet te zien in Groenekan natuurijk. Wel het meest strijdbare potje met grote fouten, dikke overtredingen, bloed aan de paal en een verliezer die vroeg in het seizoen al een ticket naar de Ovk kan bestellen.

  4. Zo’n reactie als van Engelkens vind ik echt prachtig. En je ziet dat gelukkig bij veel meer spelers.
    Een voorbeeld voor menig toeschouwer en reageerder waar verlies-ongenoegen vaak wat langer uitwerking op heeft.
    (En eerlijk is eerlijk: daar moet ik bij tijd en wijle mijzelf helaas ook toe rekenen 🙁 )

Reageer