Een korte terugblik op de imposante hockey carrière van Charlotte Vega

Opmerkelijk nieuws kwam er vandaag uit Amsterdam. Tophockeyster Charlotte Vega maakte vandaag via haar eigen social media bekend een punt te zetten achter haar lange loopbaan. Het grote talent begon in 2010 al met tophockey bij Pinoké. In 2013 maakte Vega de overstap, waarna ze afgelopen seizoen de landstitel bij Amsterdam pakte. 

Agressief in het spel, snel en vooral een neusje voor de goal. Het zijn de belangrijkste kenmerken voor de blonde spits die de afgelopen jaren een belangrijk aandeel had in de successen van Amsterdam. Charlotte Vega liet vandaag weten haar mooie carrière te beëindigen.

Vega leerde het spelletje in de eerste klasse bij Qui Vive. Al op jonge leeftijd verhuisde zij naar het Amsterdamse bos. Hier maakte ze meteen furore, want in februari 2013 riep Max Caldas, die toentertijd nog bondscoach van de dames was, Vega op voor Oranje. In de Investec Cup in Zuid-Afrika scoorde de sterke spits haar eerste doelpunt. In haar laatste seizoen bij Pinoké scoorde Vega maar liefst elf doelpunten. Ondanks een zware knieblessure, verhuisde Vega in de zomer van 2013 van Pinoké naar Amsterdam.

Charlotte Vega speelde 21 keer voor het Nederlands Elftal.
Charlotte Vega speelde 21 keer voor het Nederlands Elftal. Foto: Roel Ubels

Bij Amsterdam deed Vega wat zij eigenlijk ook altijd bij Pinoké deed, namelijk scoren. In haar eerste seizoen bij Amnsterdam werd het net elf keer gevonden. In het seizoen 2017-2018 werd Vega samen met Pien van Nes en Caia van Maasakker gedeeld topscorer van de Hoofdklasse. In datzelfde jaar pakte Vega ook een individuele prijs, door topscorer te worden van het EHCC (Europa Cup) toernooi in Londen.

In 2019 scoorde Vega een belangrijk doelpunt in de play-offs wedstrijd tegen Amsterdam. Haar ploeg werd dezelfde dag nog landskampioen van Nederland.
In 2019 scoorde Vega een belangrijk doelpunt in de play-offs wedstrijd tegen Amsterdam. Haar ploeg werd dezelfde dag nog landskampioen van Nederland. Foto: Roel Ubels

Afgelopen jaar werd Vega voor het eerst landskampioen met Amsterdam, door aartsrivaal Den Bosch in een drieluik te verslaan. In de tweede wedstrijd tegen Den Bosch was ze belangrijk door de 1 – 0 al vroeg in de wedstrijd te maken. Door dit doelpunt kon Amsterdam op een vrij makkelijke manier het drieluik naar zich toetrekken. In datzelfde jaar werd Vega ook Europees kampioen met Amsterdam.

Het verlies van Vega zal voor de landskampioen komend jaar een zwaar gemis worden. Samen met Eva de Goede was de blonde spits ook dit seizoen de topscorer van het Amsterdamse bos.

 

Auteur: redactie Hoofdklassehockey

 

Reageer

Contact Us