Duits International Hannah Gablać speelt uitstekend en helpt haar ploeg naar de halve finale - Hoofdklasse Hockey Nederland

Duits International Hannah Gablać speelt uitstekend en helpt haar ploeg naar de halve finale

 

In de tweede kwartfinale van de EHCC op vrijdagmiddag speelde Surbiton tegen Club an der Alster. De Duitse club, Der Club an der Alster, mocht na zestig minuten met een 4-0 overwinning van het veld stappen. Het team van Jens George maakte indruk door dynamisch en frivool hockey. Één van de smaakmaaksters aan Duitse kant, is de Duits international en aanvalster Hannah Gablać. De speelster was in vele aanvalssituaties aanwezig en maakte eigenhandig het vierde doelpunt van de middag. 

Voor het Nederlandse publiek was het vooraf niet helemaal duidelijk wie van deze twee ploegen zou winnen. Waar Duitse ploegen vaak degelijk hockey laten zien, zijn het de Engelse teams die fysiek erg aanwezig zijn. Van Surbiton werd dus verwacht dat zij veel duels zouden zoeken.

De tegenstandster van vandaag leek echter futloos en bevangen van de hitte in het Wagener stadion. Bij Der Club an der Alster was er veel energie te zien. Door snelle spelsituaties van Schroder, Kerner, Wolbers en Gablać werd de ploeg elke keer gevaarlijk. ‘Wij hadden zelf ook last van de hitte. Maar ik had wel meer verwacht van Surbiton om eerlijk te zijn. Wij dachten dat deze wedstrijd nog zwaarder zou worden, omdat Surbiton bekend staat als een ploeg die veel strijd levert ‘, zegt Gablać. In het laatste kwart van de wedstrijd kon Club an der Alster gemakkelijk uitlopen van een 2-0 naar een 4-0 voorsprong.

 

(C) Roel Ubels
Hannah Gablać scoort de 4-0 tegen Surbiton. Foto: Roel Ubels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door de overwinning speelt Club an der Alster in de halve finale tegen Real Sociedad uit Spanje. De Spaanse club rekenende in de andere kwartfinale af door met 4-2 te winnen van Grodno uit Wit Rusland. Gablać leg uit: ‘We weten nog niet veel van Sociedad. Ik heb alleen geen goeie ervaringen met het spelen tegen Spaanse ploegen. Ze zijn erg snel en dynamisch. Afgelopen jaar verloren we nog van Spanje in de kwartfinale tijdens het WK hockey in London’.

De 24-jarige Gablać droomt er zelf van om in de Nederlandse competitie te hockeyen. ‘De Nederlandse competitie is de beste van de wereld. Hier hockeyen de beste speelsters en het niveau is heel hoog. De combinatie werk en hockey is alleen erg lastig in Nederland te combineren. In Nederland wordt de sport veel professioneler benaderd dan in andere landen, ik weet niet of ik die combinatie zou kunnen maken’.

De halve finale wedstrijd Real Rociedad – Club an der Alster wordt zondagmiddag om 14.15 gespeeld in het Wagener stadion van Amsterdam. Mocht Club an der Alster de finale morgen halen, dan mogen de Nederlandse teams rekening houden met de snelle en technische Duitse Gablać

Door: Hans Hofstra

Reageer