EHCC: Individuele prijzen voor De Goede en Vega - Hoofdklasse Hockey Nederland

EHCC: Individuele prijzen voor De Goede en Vega

Na afloop van de EHCC in Londen werden ook de individuele awards uitgereikt. Ondanks de eindzege van Den Bosch viel geen enkele speelster van de ploeg in de prijzen. Amsterdam, dat als vierde eindigde, mocht net als finalist UHC Hamburg twee prijzen in ontvangst nemen.

Eva de Goede werd verkozen tot beste speelster van het toernooi. Teamgenote Charlotte Vega kroonde zich met vier doelpunten tot topscorer van de EHCC. Noelle Rother van UHC Hamburg werd uitgeroepen tot beste keepster en haar teamgenote Lena Micheel kreeg de prijs voor beste jongste speelster.

Comments (11)

 1. Een mooie bevestiging voor De Goede dat ze op de juiste weg terug is. Hoop dat Amsterdam komend seizoen iets aan haar scorend vermogen onder spanning tegen topteams kan doen. Want op zich was Amsterdam het afgelopen jaar een erg goed team.

 2. Eens! Eva de Goede was ontzettend goed!! Vega had ook mooie acties, ook tijdens de PO maar Koning stond een heerlijk potje te keepen.

 3. Ze was idd goed, maar of het ook allemaal zo effectief is, kun je je wel afvragen. Na een makkelijk potje ten UCD Ladies, kon zij ook het verschil niet maken in de halve finale en de strijd om het brons. En daar gaat het natuurlijk wel om. Wat dat betreft had Matla de prijs ook kunnen krijgen; zeer beslissend in de finale met een doelpunt en een schitterende actie met de assist voor de winnende treffer. Lijkt me toch iets waardevoller.

 4. Ben ik het niet helemaal mee eens. Hoewel natuurlijk Matla in die zin waardevoller was vond ik Eva echt de meester op het veld tegen alle drie de clubs. Als je zag hoeveel kansen Amsterdam kreeg (en miste) en hoe makkelijk het achterin werd weggegeven kun je dat Eva echt niet aanrekenen.. Matla had deze ook kunnen krijgen zeker.

 5. Vega topscore hoofdklasse top score ehcc,kan iemand mij uitleggen waarom zij niet in de oranje selectie zit??is hier sprake van voorkeur…….en dus niet van kwaliteit.
  de goede speelde goed ,maar de andere internatinals vielen weer door de mand,

 6. Nou Jill dat is niet zo moeilijk. Met drie doelpunten tegen een Ierse laagvlieger dwing je geen selectie af. Met scoren in de play-offs, of in de halve finale/finale EHCC en op de momenten dat je de kans krijgt in Oranje wel. Ze heeft ook vorig jaar een eerlijke kans gehad van Annan. Geen voorkeur dus, maar beoordelen op prestaties op het hoogste niveau.

 7. @ron,ik zeg niet dat ze in nl elftal moet,maar wel gek dat vega niet in trainingsgroep zit……. Ik begrijp dat jij van statistieken houd,inderdaad 3 tegen de ieren maar ook 1 in halve finale tegen uhc,en voor de zekerheid , tournooi brussel 2017 waarvan jij zegt dat ze een eerlijke kans heeft gehad ,3 x gescoord ,samen met van male ,beide spitsen .en in finale PO ook 1 goal welliswaar de 4-1 maar toch………..

 8. ik ben het wel eens met jill ,je scoort top in de hoofdklasse ,in de ehcc,je bent top fit,ik geloof inderdaad in voorkeur of er moet wat anders spelen,of annan durft vega niet terug te halen!!!!KNHB doe hier iets mee

 9. Waarom moet de KNHB daar iets mee doen Hans??? Zo goed is ze niet. Zo veel scoort ze niet. Past ze in het team? Geen idee. Laat haar eerst maar eens bij Amsterdam de sterren van de hemel spelen…

 10. Vega raakte een paar keer geblesseerd toen ze net bij het Nederlands kwam of er tegenaan zat. Steeds net pech. Msc dat Annan twijfelt over haar fysiek.
  Ik zou haar ook wel graag in het Nederlands willen zien. Bij Pruyser had men dezelfde twijfels: scoort toevallig veel, maar kan niet hockeyen. Volgens mij is het met Pruyser wel goed gekomen.

 11. Precies; gewoon je vorm tonen in de topduels zoals Pruyser. Dan kan een bondscoach niet meer om je heen en dwing je een selectie vanzelf af.

Reageer