EHL: Amsterdam eindigt als derde - Hoofdklasse Hockey Nederland

EHL: Amsterdam eindigt als derde

Rot Weiss Koln speelde tegen Amsterdam voor de derde en vierde plaats van de EHL. In een wedstrijd waarin Amsterdam de boventoon voerde werd de stand uiteindelijk 5-3 in het voordeel van Amsterdam.

In de eerste helft mocht de tweede keeper van Rot Weiss Koln het doel verdedigen. Dit deed keeper Peter Schlich naar behoren met enkele goede reddingen. Uiteindelijk kon hij Amsterdam er niet van beletten om te scoren. Jongeling Casper Horn kon de bal simpel in het doel werken na een voorzet.

De heren van coach Taco van de Honert maakten het de Duitse heren erg lastig en voerden de boventoon. Toch kwamen de heren uit Keulen er enkele keren gevaarlijk uit en wisten uit een corner rebound de score gelijk te trekken. Joshua Derlaber wist de score gelijk te trekken vlak voor het einde van het tweede kwart.

In de tweede helft verving Max Weinhold de tweede keeper. En ook bij Amsterdam werd eerste keeper Derek van Essen vervangen door tweede keeper Jacob van der Hoeven.

Amsterdam is ook in het derde kwart de bovenliggende partij en haalt een aantal strafcorners. Uit een van de strafcorners volgt een strafbal die laag op de plank wordt gepusht door Valetin Verga. De Amsterdamse heren blijven druk houden op de defensie van Rot Weiss. Taeke Taekema scoort uit een corner en brengt de stand op 3-1. Meteen na het fluitsignaal valt Rot Weiss aan en scoort de aansluitingstreffer. Miltkau rond beheerst af. De heren uit het Amsterdamse Bos weten nog een strafbal te forceren. Deze wordt echter gestopt door keeper Weinhold.

In het vierde kwart is Amsterdam heer en meester. Billy Bakker scoort twee keer en brengt de stand op een comfortabele 5-2. Amsterdam krijgt nog een aantal goede mogelijkheden, maar weet niet meer het net te vinden. Vlak voor het fluitsignaal krijgen de Duitsers nog een corner. Deze wordt hoog in het dak gepusht door Jan-Marco Montag.

Reageer