EHL: Amsterdam treft Kampong in de finale

De finale van de EHL in Barcelona is Nederlands getint. Amsterdam en Kampong treffen elkaar zondag in de eindstrijd van het belangrijkste clubtoernooi bij de heren. Amsterdam rekende in de halve finales af met het Duitse Harvestehuder (4-2) en Kampong was veel te sterk voor Atletic Terrassa. Het werd 5-1.

Harvestehuder-Amsterdam 2-4

De Amsterdammers begonnen goed aan het duel. De ploeg leek de kater van het mislopen van het kampioenschap te hebben verwerkt. Mirco Pruyser opende de score voor Amsterdam, die werd vergroot door de rake strafcorner van Justin Reid-Ross. Robert Tigges was verantwoordelijk voor de derde Amsterdamse treffer. Het grootste deel van het werk werd gedaan door Valentin Verga, maar Tigges gaf de bal nog op de doellijn een laatste tikje.

Kort voor rust kwam Harvestehuder terug. Felix Mathes scoorde uit een strafcorner en vlak na rust maakte Finn Köhler uit een prima loopactie de aansluitingstreffer. Even gingen de gedachten van Amsterdam naar het duel van de Duitsers tegen Oranje Zwart in de kwartfinales. Toen knokte Harvestehuder zich terug van een 4-1 achterstand naar 4-4 om vervolgens na shoot-outs te winnen.

Pruyser brengt beslissing

Amsterdam had geen zin in dit scenario en hield stand. Na een corner ontstond een scrimmage waardoor de bal voor de stick van Pruyser belandde, die doeltreffend uithaalde: 2-4. Een slotoffensief van de Duitsers waarbij de keeper werd gewisseld voor een extra veldspeler leverde niet de gewenste aansluitingstreffer op.

Het betekende dat Amsterdam voor het eerst sinds 2012 weer in de finale staat. Toen werd in de eindstrijd verloren van UHC Hamburg. Het is nog onduidelijk of Verga mee kan spelen in de finale. De international greep in de slotfase naar zijn hamstring.

0-1 Mirco Pruyser
0-2 Justin Reid-Ross
0-3 Robert Tigges
1-3 Felix Mathes
2-3 Finn Köhler
2-4 Mirco Pruyser

Atletic Terrassa-Kampong 1-5

Kampong heeft zich voor het eerst in de historie geplaatst voor de finale van de EHL. De Utrechters wonnen overigens wel in 1986 de Europacup 1, de voorloper van de EHL.

Net als Amsterdam begon ook Kampong prima aan het duel. De ploeg kwam al snel op voorsprong door een rake strafcorner van Martijn Havenga. De vreugde was van korte duur, want een minuut later was het alweer gelijk via Dani Malgosa Gasol. Nog voor rust maakte Kampong de verhoudingen duidelijk door doelpunten van Quirijn Caspers en Bjorn Kellerman.

Finaleplek

In de tweede helft maakten Philip Meulenbroek en Robbert Kemperman een einde aan alle Spaanse illusies en stelden ze de finaleplek voor Kampong veilig.

0-1 Martijn Havenga
1-1 Dani Malgosa Gasol
1-2 Quirijn Caspers
1-3 Bjorn Kellerman
1-4 Philip Meulenbroek
1-5 Robbert Kemperman

Klik hier voor een overzicht van de wedstrijden in de EHL.

Comments (3)

  1. Vlugge Japie

    Ik vond Vermeulen wederom niet best. Traag, veel balverlies en brengt aanvallend helemaal niks.

  2. Vermeulen was met name de laatste wedstrijd tegen OZ ook erg traag en liep op maximale snelheid als een bejaarde.

    Van een midden midden mag op dit niveau wel wat iets meer gevraagd worden…

    Zal wel een aardige vent zijn, met uiteraard een grote staat van dienst, dat hem zo lang de hand boven het hoofd wordt gehouden.

  3. Kort verslag gezien van Amsterdam dus….Kampong gehele wedstijd gezien maar …gezien het eeuwige gezeur , nu zo erg van de Wijn dat het zelfs zelfs Kooke opviel, gun ik het Amsterdam. Bij ieder bal, bij iedere beslissing staat heel Kampong met de handen in de lucht. Wees kerels ga hockeyen en loop niet als een stelletje kleuters te mauwen.

Reageer

Contact Us