EHL dag 3: Oranje-Rood en Kampong winnen duel om plek 9 | Hoofdklasse Hockey Nederland

EHL dag 3: Oranje-Rood en Kampong winnen duel om plek 9

Dag 3 van de Euro Hockey League stond in het teken van de strijd om de eer, namelijk om het maximaal haalbare: plek negen in het eindklassement. Beide Nederlandse ploegen deden wat ze moesten doen en wonnen deze symbolische strijd. Toch zullen beide ploegen het gevoel hebben dat er dit toernooi veel meer in had gezeten.

Dinamo Kazan – Oranje – Rood 2-6

Gastheer Oranje-Rood had hoe dan ook veel meer verwacht van de EHL, nota bene georganiseerd in eigen huis. Gisteren verloor de ploeg nipt van Uhlenhorst Mülheim, dat met 2-3 te sterk bleek. Een dag later al moest de ploeg opnieuw aantreden, om in eigen huis de eer te redden tegen het Russische Dinamo Kazan. Dat lukte de ploeg met gemak, het werd namelijk 2-6.

In het eerste kwart viel na de eerste minuut al een treffer voor de thuisploeg. Teun Buins opende de score namens de Eindhovenaren. Lang kon Oranje-Rood echter niet genieten van deze voorsprong: een minuut later tekende Abu Mahhood voor de gelijkmaker namens de Russische kampioen. Nog binnen het eerste kwart liep de organisator van het toernooi echter uit naar een 1-3 voorsprong door goals van Jim van de Venne.

Het tweede kwart vielen er geruime tijd geen goals, maar de ploeg uit Kazan deed vlak voor de rust nog wel iets terug. In de 27e minuut verzorgde Ali Shan een aansluitingstreffer, waarmee de spanning voor heel eventjes terugkwam in de wedstrijd. Het duurde echter slechts twee minuten voordat Mink van der Weerden via de strafcorner zijn ploeg weer liet uitlopen tot 2-4. Jim van de Venne liet nog een hattrick bijschrijven vlak voor het einde van het derde kwart. Wederom van der Weerden scoorde vijf minuten voor tijd en bepaalde de eindstand op 2-6.

Kampong – Grove Menzieshill 12-0

De Schotse debutant van het toernooi kreeg gisteren nog klop tegen Amsterdam met 12-1, maar mocht zich vandaag opnieuw bewijzen tegen een sterke Nederlandse Hoofdklasse-ploeg. Kampong werd in een thriller van een wedstrijd gisteren uitgeschakeld door Rot Weiss Köln met 2-3, door een pijnlijke treffer in de laatste minuut. De Utrechters lieten tegen de Schotten zien toch echt behoorlijk een maatje te groot te zijn, ze wonnen met maar liefst 12-0.

Het was gelijk duidelijk dat Kampong vandaag eerder een oefenduel leek af te werken, dan dat het participeerde in een prestigieus Europees hockeytoernooi. Na vijf minuten werd de score door Kampong geopend, via een treffer van Philip Meulenbroek, die normaal scoort in de laatste minuten. Binnen het eerste kwart liep de ploeg uit Utrecht uit naar 4-0. Silas Lageman verdubbelde de score in de elfde minuut, terwijl ook Koen Visser en Teun Kropholler een duit in het zakje deden.

In het tweede kwart ging de regerend landskampioen vrolijk verder met waar het gebleven was: scoren. Opnieuw Meulenbroek scoorde, gevolgd door strafcornerkanon Martijn Havenga in de 26e minuut. Ook Koen Visser maakte op slag van rust zijn tweede, waardoor Kampong ging rusten bij een tussenstand van 7-0.

Na de rust vielen er nog een boel treffers in een wedstrijd die nooit een wedstrijd was. Meulenbroek completeerde zijn hattrick, gevolgd door nog een rake strafcorner van Havenga, aan het begin van het vierde kwart. Koen Visser maakte er nog drie en mocht vijf treffers achter zijn naam laten noteren, terwijl ook Bjorn Kellerman nog op het scorebord verscheen. De eindstand liegt er niet om en Kampong kan zich volledig richten op het verdedigen van de landstitel.

 

 

 

 

Reageer