EHL: Holcombe vervangt Surbiton in KO16

Surbiton ziet komend seizoen af van deelname aan de KO16 van de EHL. Als Engels kampioen was de club automatisch geplaatst voor de knock-outfase van het belangrijkste Europese clubtoernooi, dat van 30 maart tot en met 2 april 2018 wordt afgewerkt.

Vanwege de Commonwealth Games in het Australische Gold Coast, die op 5 april 2018 beginnen, heeft Surbiton besloten zich terug te trekken. De ploeg zou wellicht in totaal 14 spelers moeten missen vanwege de voorbereidingen van de nationale teams van Engeland, Schotland, Wales en Canada op deze Gemenebestspelen.

Reputatie

“Dit zou betekenen dat we een enorm verzwakt team naar de KO16 moeten sturen en dat ondermijnt niet alleen onze reputatie, maar ook die van de EHL”, legt aanvoerder Mark Waller uit.

Surbiton wordt daarom komend seizoen vervangen door Holcombe, dat als derde eindigde in de Engelse competitie. Holcombe begint het Europese avontuur in de KO16, terwijl Wimbledon de eerste ronde moet zien te overleven ten koste van het Oostenrijkse SV Arminen en Bloemendaal.

Reageer

Contact Us