EHL: Kampong langs Racing Club de France, moeiteloos naar laatste 8 - Hoofdklasse Hockey Nederland

EHL: Kampong langs Racing Club de France, moeiteloos naar laatste 8

Kampong is er vrijdag in geslaagd de laatste acht, de kwartfinale, van de Euro Hockey League te bereiken. Het was een makkelijke klus voor de Utrechters, die in Racing Club de France een tegenstander troffen die beduidend minder goed was. Zonder al te veel inspanningen liepen de blauwhemden uit naar 0-6. Jacinto Domingo-Perez redde de eer voor zijn ploeg in de 50ste minuut.

Racing Club de France Kampong EHL MdW Caspers

In de vijfde minuut vertrok Erik Bouwens naar de aanvallende achterlijn. Met drie Franse verdedigers om zich heen legde de middenvelder met zijn backhand af op de vrijstaande Björn Kellerman, die hard raak schoot. Quirijn Caspers tekende voor de 0-2. Uit een zorgvuldig opgezette aanval belandde de bal met een beetje geluk bij de Kampong-aanvoerder. De hoek was moeilijk, desalniettemin schoot Caspers raak met zijn backhand.

Direct in het tweede kwart was het weer Caspers met een treffer. Een intikkertje, dankzij een voorzet op maat van Constantijn Jonker. Diezelfde Jonker mocht op zijn beurt direct na rust eenvoudig binnentikken. Het voorbereidend werk kwam van Robbert Kemperman, die over de achterlijn van Racing soleerde en zijn ploegmaat voor het goal vrij zag staan.

Uit een lange voorzet van Sander de Wijn maakte Philip Meulenbroek de 0-5. De laatste Kampong-treffer kwam op naam van Martijn Havenga. Zijn strafcorner, die tot dan zeer sterk verdedigd was door doelman Corentin Saunier en zijn mannen, vloog prachtig in de kruising.

Een klinkende uitslag en geen averij: een prachtig debuut voor Kampong in de KO16 van de EHL. In de volgende ronde, zondag, treft de vice-landskampioen Rot Weiss Köln, dat eerder op de dag op spectaculaire wijze landgenoot UHC Hamburg versloeg.

Reageer