EHL: Kampong naar halve finale na simpele zege op Rot Weiss Köln

Kampong heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis de halve finale van de Euro Hockey League bereikt. De Utrechters wonnen de kwartfinale van de regerend Duits kampioen Rot Weiss Köln. De manier waarop was indrukwekkend, de Nederlanders overklasten de opponent met 5-1.

MdW EHL Rot Weiss Köln Kampong Kemperman Jonker

Het eerste kwart was het enige kwartier waarin de blauwhemden niet tot scoren kwamen. Kampong had al wel het betere spel en dito kansen. In de 21ste minuut zette Robbert Kemperman zijn naam op het scorebord. Een mislukte strafcorner werd alsnog door Quirijn Caspers de cirkel ingeslagen. Doelman Victor Aly werkte de bal niet voldoende weg, waardoor Kemperman kon binnenslaan.

Zeven minuten later gaf Sander de Wijn een voorzet de cirkel in. Philip Meulenbroek werd strak verdedigd, maar de aanvaller kon met zijn lange armen zijn stick toch voor zijn bewaker krijgen. Zijn tikje tegen de bal was voldoende voor het tweede doelpunt.

Na rust startte Rot Weiss furieus. Mats Grambusch stuurde Christopher Rühr weg, die de aansluitingstreffer fraai binnensloeg met zijn backhand. Het had er even alle schijn van dat de Duitsers met die treffer de verbinding met Kampong gevonden hadden. De comeback zat er uiteindelijk niet in, want de Nederlanders kregen pardoes twee, terechte, strafballen toegekend. Martijn Havenga, die met zijn strafcorner nog geen successen kenden die dag, faalde beide keren niet vanaf de stip. Pepijn Luijkx sloot de score af met een op volle snelheid rustig afgemaakt backhand.

Robbert Kemperman viel in Q3 geblesseerd uit. De middenvelder verstapte zich in een duel aan de zijlijn. Het is nog niet bekend hoe ernstig de blessure van de international is.

 

 

 

Reageer

Contact Us