EHL: Oranje-Rood heeft geen kind aan Grange - Hoofdklasse Hockey Nederland

EHL: Oranje-Rood heeft geen kind aan Grange

In de eerste wedstrijd van de EHL heeft Oranje-Rood het Schotse Grange met klinkende cijfers opgerold: 6-0. De Eindhovenaren hebben nu genoeg aan een gelijkspel tegen SV Arminem om zich te plaatsen voor het KO16-toernooi, tijdens Pasen volgend jaar.

In Barcelona bleek het zoals verwacht een makkelijke middag voor Oranje-Rood. Hoewel Grange redelijk begon aan de wedstrijd, scoorde Tomas Briels in de dertiende minuut de eerste na een prima solo. Twee minuten later was het Bob de Voogd die de score verdubbelde. Mink van der Weerden kreeg vervolgens de ideale kans op de 3-0, maar zijn strafbal werd gestopt. Kort daarna tekende Teun Benis via een strafcorner voor de 3-0. Lucas Martinez (2x) en opnieuw Briels bepaalden de eindstand op 6-0.

Oranje-Rood neemt het zondag (11.45 uur) op tegen het Oostenrijkse Arminen dat vrijdag het eerste duel makkelijk won van Grange met 4-1. Als Oranje-Rood gelijkspeelt of Arminen verslaat is het groepshoofd in Poule A en kwalificeren de Eindhovenaren zich voor de volgende ronde.

Reageer