EHL: Rotterdam gastheer KO16 in 2018

Rotterdam is komend voorjaar gastheer voor de achtste‐ en kwartfinales van de Euro Hockey League (EHL). Tijdens het paasweekeinde (30 maart ‐ 2 april 2018) komen de beste 16 clubteams van Europa in Rotterdam in actie op jacht naar kwalificatie voor de Final Four. Dit seizoen neemt, na drie jaar afwezigheid, ook de mannenploeg van Rotterdam weer deel aan het EHL‐toernooi.

Nieuw dit seizoen is dat de verliezers van de achtste finales een extra speelronde krijgen. Dat maakt dat het paasweekeinde van de EHL niet twaalf, maar 16 topwedstrijden telt.

Voorronde in Barcelona

Het EHL‐toernooi begint in oktober met een voorronde in Barcelona waaraan twaalf teams deelnemen. Vier teams kwalificeren zich voor de achtste finales, waarvoor de twaalf hoogst gekwalificeerde Europese clubteams, waaronder Rotterdam, zich al automatisch hebben geplaatst.

“Gastheer mogen zijn voor de EHL is een grote eer”, zegt Rotterdam‐voorzitter Edwin Brouwers. “Dat nu alle teams twee wedstrijden spelen maakt het ook voor de fans aantrekkelijker om naar Rotterdam te komen. Wij gaan er samen met alle partners in Rotterdam alles aan doen om al die fans naar Rotterdam te halen en om er hier een geweldig topevenement van te maken.”

Enthousiasme

Wethouder Adriaan Visser (sport) reageert ook enthousiast: “Hockey is in Rotterdam één van de meest populaire sporten. De KO16 van de EHL zal niet alleen een spannende strijd zijn voor de 16 sterkste Europese clubs, maar ook een geweldige promotie voor de hockeysport. Naast Rotterdam zullen wij de andere 15 teams en hun supporters, de EHL‐organisatie en de media in Rotterdam verwelkomen.”

In de onderhandelingen met de EHL-organisatie Rotterdam afgesproken dat in de komende vijf jaar de achtste‐ en kwartfinales drie keer in Rotterdam zullen worden gespeeld.

Gastheer

Rotterdam is in het verleden meerdere keren gastheer geweest voor de EHL. De allereerste EHL‐finale werd in 2008 in Rotterdam gespeeld, net als de finale een jaar later. In 2010 en 2012 werden, net als komend voorjaar, in Rotterdam de achtste en kwartfinales gespeeld.

Na een afwezigheid van twee jaar is komend seizoen ook het herenteam van Rotterdam weer van de partij. Het wordt de zevende deelname van Rotterdam, dat drie keer de finale haalde maar de Europese titel nog nooit veroverde. Rotterdam‐captain Jeroen Hertzberger geldt met 35 doelpunten als topscorer van de EHL.

Reageer

Contact Us