EHL: Taekema zorgt voor overwinning tegen Atletic Terrassa | Hoofdklasse Hockey Nederland

EHL: Taekema zorgt voor overwinning tegen Atletic Terrassa

Met Bloemendaal door en Rotterdam uitgeschakeld, was het de beurt aan Amsterdam om als tweede Nederlandse ploeg door te gaan in de knock-outfase. Tegenstander van vandaag was het Spaanse Atletic Terrassa. Nadat de mist van het Bengaalse vuur van de supporters van Atletic was opgetrokken, kon de wedstrijd in het eigen Wagener Stadion beginnen.

Het eerste kwart ging gelijk op. Atletic Terassa kreeg in de eerste vijf minuten een paar kleine kansen. Amsterdam zetten daar eveneens een paar kansen tegenover. In de negende minuut was het eerste doelpunt van de wedstrijd te zien. Nadat een bal op een voet van een Atletic-speler was terecht gekomen, mocht Amsterdam aanleggen voor een strafcorner. De bal werd strak voorgegeven, waarna Robert Tigges de bal in het doel kon werken. Verder dan 1-0 kwamen de Amsterdammers niet in het eerste kwart.

Amsterdam-speler Roc Oliva zorgde na drie minuten in het tweede kwart bijna voor de 2-0, maar zag zijn inzet gepareerd door doelman Marc Calzada. De hoofdstedelingen combineerden goed, maar zagen iedere keer de laatste bal bij een Spanjaard terecht komen. Vooral de combinaties tussen Valentin Verga en Floris Evers mochten er zijn. Toch resulteerden dit niet in de 2-0. Een kans in de twaalfde minuut uit een strafcorner werd teniet gedaan, omdat Taeke Taekema de bal niet kon controleren. De 2-0 hing in het tweede kwart lang in de lucht, maar het was Atletic-speler Inyaki Freixa die tekende voor de gelijkmaker. Hij wist Derek van Essen met een geplaatste bal in de linkerhoek te passeren.

Net als aan het begin van het tweede kwart was het opnieuw Roc Oliva die voor het eerste gevaar zorgde. De 23-jarige speler van Amsterdam probeerde in de tweede minuut de bal vlak voor de doellijn tussen de palen te werken, maar vond meerdere keren doelman Calzada op zijn pad. In de zesde minuut zat het de ploeg uit de hoofdstad niet mee. Jan-Willem Buissant draaide schitterend weg binnen de cirkel en kon aantekenen voor de 2-1. De scheidsrechter zag hier echter een overtreding in en floot af. Valentin Verga leek in de elfde minuut geblesseerd te moeten afhaken met een knieblessure, maar hij vervolgde even later toch de wedstrijd.

De 2-1 voor Amsterdam kwam toch op het scorebord te staan in het vierde kwart. Wie anders dan strafcornerspecialist Taeke Taekema sloeg de bal snoeihard achter de Spaanse goalie. Ook al was het maar 2-1. De Amsterdammers zijn in het vierde kwart eigenlijk niet meer in gevaar geweest. De Spanjaarden waren in de negende minuut nog één keer gevaarlijk via Inyaki Freixa, maar de bal werd knap gestopt door Van Essen. De 24-jarige doelman hield zijn doel verder het hele kwart schoon.

Met Amsterdam en Bloemendaal door naar de volgende ronde, blijft Nederland met twee ploegen vertegenwoordigd in de EHL. De volgende tegenstander voor Amsterdam komt uit het duel tussen het Belgische Waterloo Ducks en het Duitse Berliner HC. Deze wedstrijd wordt later vandaag om vijf uur gespeeld. De volgende wedstrijd voor Amsterdam staat voor maandag half drie gepland.

 

Caetano Branco Cardoso

Reageer