EHL: Velddoelpunten tellen dubbel

De Euro Hockey League (EHL) adopteert het scoringssysteem van de Hockey India League (HIL). Vanaf dit seizoen telt in het belangrijkste Europese clubtoernooi voor heren een velddoelpunt dubbel. Een treffer uit een strafcorner blijft één keer tellen. Dat heeft de EHL bekendgemaakt.

In het nieuwe systeem levert een strafbal ook twee punten op, tenzij de strafbal is toegekend na een strafcorner. Dan telt het doelpunt slechts één keer.

In Barcelona

Tijdens de eerste ronde van de EHL, van 6 tot en met 8 oktober in Barcelona, zal het scoringssysteem voor het eerst worden toegepast. Bloemendaal speelt in die eerste ronde tegen Wimbledon en SV Arminen. Tijdens de KO16 stromen gastheer Rotterdam en landskampioen Kampong in.

Tijdens de KO16, gespeeld tijdens het paasweekeinde in Rotterdam, is de videoscheidsrechter weer beschikbaar. Ploegen hebben het recht één referral per wedstrijd aan te vragen. Opmerkelijk is wel dat voor de ploegen de mogelijkheid om de videoscheidsrechter te raadplegen tijdens de shoot-outs verdwijnt.

Extra wedstrijd voor verliezers

Ook nieuw dit seizoen in de EHL is dat de verliezers in de KO16 een extra wedstrijd spelen om de ranking van de plek negen tot en met 13 te bepalen.

Comments (2)

  1. slaat helemaal nergens op

  2. Het is even wennen. Maar ik heb wedstrijden in de HIL gezien waar het ontzettend goed werkte. Het leverde heel veel spektakel op. Ik meen dat het de halve finale waar Kemperman in speelde. Misschien dat die nog ergens online staat. De spanning bleef in de wedstrijd, teams bleven aanvallen wat ook beloond werd.

    Maar het wordt als pilot toegepast in de EHL daar zijn hele goede uit gekomen( self pass), maar ook mindere dingen (eigen goal). Als het niks is dan is het volgend seizoen weer weg.

    Maar ik juich het toe en wellicht spelen lagere teams over een paar jaar ook wel met deze regel. Al is de strafcorner daar niet altijd even bepalend als in de hoogste klasses.

Reageer

Contact Us