Bloemendaal schakelt Atlètic Terrassa uit en ontmoet Amsterdam in kwartfinale EHL

22′ Meijer 1-0 (sc), 32′ Hofman 2-0, 37′ Castello 3-1, 50′ Brouwer 3-0, , 54′ Bovendeert 4-1, 59 I. Freixa 4-2, 64′ Oliva 4-3 (sc)

In een op en neer golvende wedstrijd slaagde Bloemendaal erin Atlètic Terrassa uit te schakelen in de 1/8 finale van de EHL. De ‘Mussen’, met een als vanouds spelende Teun de Nooijer speelden zeer effectief in de counter, waar Terrassa kansen liet liggen om te scoren. In de hele wedstrijd haalden de Bloemendalers één corner, die in de 22ste minuut door Olmer Meijer tussen lijnstop en keeper onberispelijk werd binnengesleept, 1-0. Na de afslag creeërde Atlètic een kans waar Stockmann knap op redde, maar twee balcontacten later schoot Hofman alweer de 2-0 binnen. Teun de Nooijer gaf de laatste pass. De Nooijer zette ook Ronald Brouwer vrij, die met een backhandschot Bloemendaal op 3-1 zette. Even later maakte Bovendeert 4-1 na voorbereidend werk van Rogier Hofman en De Nooijer. De wedstrijd leek hiermee beslist maar Terrassa gaf niet op. Santi Freixa smeet met zijn krachten, Inyaki Freixa en Roc Oliva maakten nog de 4-2 en 4-3 (sc), maar echt spannend werd het niet meer. Bloemendaal kan zich opmaken voor een onderonsje met eeuwige rivaal Amsterdam.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Floppieenteun

Knappe prestatie van Bloemendaal. Geweldige support langs de kant van de bloemigans. Als het weer niet al te slecht is komt bloemendaal zondag met nog veel meer man. Bloemendaal gaat met de week beter spelen en het vertrouwen groeit met de dag (training). Denk dat bloemendaal op papier een betere ploeg heeft dan Amsterdam, dat hebben ze in het verleden (en een aantal weken geleden nog) bewezen, alleen dat extra beetje vertrouwen was de laatste tijd zoek. De meeste spelers in de huidige selectie hebben vaker van Amsterdam gewonnen dan verloren, dus waarom nu niet weer winnen?

hans

@floppieteun, vond het allemaal wel meevallen en vond Bloemendaal helemaaal niet zo overtuigend, vooral acherin vind ik het vrij zwak.Wedstrijden tussen Amsterdam en Bloemendaal zijn altijd close en zal zondag zeker niet anders zijn.

hockey.

@Hans, mee eens dat achterin de zwakte is van Bloemendaal. Toch een knappe prestatie tegen de landskampioen van Spanje. Amsterdam had het heel wat makkelijker tegen de Russen.

Yankee

@floppieteun, je bent niet helemaal objectief en je kunt met je geblaat beter op de Bloemendaal site terecht. Gelukkig ben je wel zo eerlijk toe te geven dat de Bloemendaal aanhang voor een deel mooiweersupporters zijn

TT

Gelukkig was Amsterdam gisteren zeer overtuigend…;-)

Jankie

Yankee, waarom nou meteen weer zo negatief…mijn hemel..al dat gefit en gezeik op deze site.
Ongelooflijk treurig…zullen we het met zijn allen gewoon over hockey hebben ipv elkaar persoonlijk op punten gaan wijzen…

Bloemendaal wint knap in mijn ogen, Terassa erg goede ploeg.
De Nooijer Subliem, Van Puffelen uitstekend, de rest uiterst zwak.
Maar knap dat ze op een zwakke dag zo’n prestatie neer zetten.
Ben benieuwd naar zondag, zal hard tegen hard worden!!

Bloemi

Prima aanvallend Bloemendaal gezien, alleen verdedigend liep het niet goed. Stockmann keepte een prima wedstrijd op de laatste goal na dat was echt een gruwelijke fout. En Stijn Jolie had nou ook niet echt zijn dag. Teun, Brouwer en Bovendeert waren weer geweldig, schitterende wedstrijd om te zien!

timo

@jankie, het viel allemaal wel mee met die zwakke dag, de achterhoed die is heel erg zwak. Het viel tevens wel mee hoe goed Teun,brouwer en bovendeert waren.

Jij zegt Bloemendaal wint knap, zou eerder zeggen gelukkig want in het 3e kwart kreeg terrassa veel en grote kansen.

tieske

@bloemie, stijn jolie kan niet beter, had echt bij geen andere hoofdklasser in de basis gestaan.

Wouter

Vond Bloemendaal gister niet bepaald indrukwekkend. Teun vooral verdedigend werk zien doen en dat ging niet zuiver. 2 of 3x wel een gele kaart verwacht voor hem eigenlijk. Verder was Terrassa heel erg slordig met afronden dus wel enig geluk voor Bloemendaal.

Op dit moment zou ik Amsterdam tippen voor morgen, maar deze wedstrijd staat natuurlijk weer op zichzelf! Ben benieuwd en hoop op meer Bloemigaans, die miste ik namelijk (Dragon fans overtroefden ze duidelijk!)

Zeiker

Leuk dat mensen die aan Bloemendaal nooit een compliment hebben gegeven toen ze 5x (VIJF) op rij kampioen zijn geworden, nu elke kans aangrijpen om Bloemendaal af te zeiken!

Bloemendaal speelde prima, nog steeds beste counter van Europa. We zullen zien wat vanmiddag gaat brengen, Bloemendaal heeft genoeg reden om revanche te willen nemen op het verlies in de play-offs afgelopen jaar (waar Teun overigens niet bij was).

anti-zeiker

@zeiker, wat een totale wanhopige opmerking die werkelijk nergens op slaat want jij hebt geen idee of dat wel niet is gedaan dus niet van die onzin zeggen.

Als jij Bloemendaal prima vond spelen is dat jouw mening en die mag je geven, denk alleen dat de realiteit is dat Bloemendaal helemaal niet zo geweldige speelde en dat vooral de achterhoede erg zwak is en dat laat de ranglijst in de competitie ook zien dat Bloemendaal helemaal niet zo,n geweldig seizoen doornaakt.

Bulshit

@anti-zeiker Totaal wanhopige opmerking? Zegt iemand die beweert dat zijn realiteit de waarheid is.. Lutser!

anti-zeiker

@bulshit, een lutser? stakker.

inderdaad een totaal wanhopig opmerking want heeft de beste jongen een glazen bol thuis dat hij kan zien wie wat zegt.

anti-zeiker

@bullshit, tevens beweer ik nergens dat mijn mening de waarheid is als je goed leest staat er denk alleen dat de realiteit anders is.

lutser.

Billyenvali

@floppieenteun, op papier betere ploeg???? Haha, laat me niet lachen, zonder die buitenlanders is bl’ daal een verdomd matig ploegje gebleken, misschien dwyer, doerner, garca, zeller, weisenborn weer terughalen…de enige reden dat al die vlakke spelers van nu een paar keer kampioen zijn geworden, ok met teuntje dan……A’dam – bl’daal 3-2 trouwens

Floppieenteun

Amsterdam gefeliciteerd, verdiende overwinning!

hockey

@floppieenteun, helemaal mee eens! Een international die in paniek de bal opzettelijk achter de lijn knikkert, Taekema die tegen de Russen 7 SC mist en nu de eerste erin gooit 1-0, Pruijser die volkomen vrij staat bij de tweede paal 2-0, Bloemendaal zeer slecht in de eerste 2 kwarten en Teun Rohof die prachtig de bal in het net slaat. Jammer dat hij dan zo’n provocerende actie meent te moeten maken bij de Bloomegans.Maar ja, dat is de Amsterdamse Teun.
Goeie overwinning van Amsterdam!!!!!!

TT

@Billyenvali: gelukkig toonde Teun Rohof zich een echt winnaar na zijn 3-1 (overigens mooi doelpunt) door zich zo te laten gaan bij de Bloomigans, wat een aanfluiting zeg. Snap die jongen dat de Bloomigans daar staan voor Bloemendaal en tegen Amsterdam. Als neutraal toeschouwer, vond ik dit werkelijk het meest gênante van de hele wedstrijd en als coach had ik hem er uit gehaald.

TT

Bedoel natuurijk dat ze er VOOR bldaal staan en niet TEGEN Adam

hockeyfan.

Tja, en dan in een intervieuw zeggen dat je toevallig naar het publiek liep waar toevallig de Bloomigans zaten omdat je toevallig iedereen even wilde laten weten wie je was???? Jammer Rohof, dit gedrag haalt de glans van een prachtig doelpunt af!!!!

Herman

@tt, Hoezo zou Rohof dat niet mogen doen? Is toch mooi om een paar van die verwende kakkers uit het bl’ daalse, die zichzelf blijkbaar vergelijken met hooligans?!, even tot stilte te manen. En dan die reactie van die gek in dat pak, en ‘s avonds weer op de bank bij mammie en pappie in de villa op het kopje…maar goed, was idd wel heel erg wat Rohof deed, misschien een schorsing door de EHL opleggen? Schande….

tieske

@TT, heb niks met amsterdam en met Rohof maar waarom zou hij daar niet mogen juichen, vond het vele malen genanter dat er een aantal zogenaamde bloemendaalfans met een middelvinger omhoog op de tribune zaten.

Vond inderdaad die gozer in dat mussenpak 10x vervelender.we hebben net als vorig jaar in de playoffs gezien dat als Teun niet meedoet of niet 100% is dan is een Bloemendaal een matig team en dat is ook weer zorgwekkend richting Londen.

Dam

Amsterdam verdient gewonnen gezien de eerste 2 kwarten.
2e helft was in mijn ogen voor Bloemendaal.
Internationals laten het afweten bij Bloemendaal, terwijl ze bij Amsterdam groeien en groeien.
Wouter Jolie echt een aanfluiting en niet OS2012 waardig. Zou wel eens zijn plaats kunnen gaan kosten.
Eby Kessing erg goed bij Bloemendaal, tevens Van Puffelen.
Amsterdammer Evers weergaloos en ook Tigges een goede wedstrijd.
Wat Rohof doet kan niet…is provocerend en moet tegen worden opgetreden….kinderachtig gedrag….Hij gedraagt zich als een kleuter na zo’n geweldig doelpunt…..
Ik heb de foto gezien….hij provoceert tov 30 11jarige jongetjes hahaha….maakt het dan wel weer grappig..

bank

@dam, amsterdam zeker verdiend gewonnen, maar Evers weergaloos vond ik wel meevallen.

Wat een onzin dat de reactie van Rohof niet kan, sport is emotie. Veel erger is het dat 11-jarigen naast hun ouders zittend met een middelvinger omhoog.

hockey

@Herman, je hebt ook rijtjeshuizen in Bloemendaal, waar heel leuke mensen wonen.Hou het even bij het hockey .

voetbal

Wat een heerlijke juichen van Rohof! Dat maakt sport mooi!!!!!!! rohof in oranje veel betere speler dan bijvoorbeeld een jolie. echte winnaar,komt van al dat fietsen tegen die heuvel

Neutrale toeschouwer

Vond actie Rohof meevallen. Was m.i. niet als provocatie bedoeld. Maar vond reactie van Bl’daalsupporters beneden peil. Bloemendalers hebben de neiging om aanmoedigen door andere verenigingen te bestempelen als “voetbalclubgedrag” maar spannen zelf de kroon.

Bloemendaler

Vond actie Rohof niet mee vallen en redelijk provocerend, maar de reacties van onze Bloomigans was ver beneden peil!!!! Hier doe je je club, die je volgens de website zo hoog hebt zitten geen goed mee.Sportiviteit, bescheidenheid straalt onze clubicoon Teun de Nooijer altijd uit, dat was het goede voorbeeld geweest.

Teun

niks mis mee met dat juichen van Rohof, Amsterdam terecht gewonnen, veel betere ploeg. Bloemendaal moet zich echt zorgen gaan maken, hun internationals zijn echt ver beneden peil. maak me ernstig zorgen over ned. elftal straks. je ziet dat zonder echte toppers (en een Teun die toch iets over de heel is, geen schande op die leeftijd, maar wel waar) die andere spelers weinig kunnen brengen. einde tijdperk Bl’daal is nu echt daar, ik denk zelfs aan degradatie hockey over aantal jaren. KZ spook dreigt….

expat

Eens kijken of Van Ass ballen in zijn broek heeft en al maanden hopeloos uit vorm zijnde spelers als Jolie thuis laat ten faveure van iemand als Rohof. Denk dat NL elftal gebaat is bij wat meer van dit soort ‘schorum’ deze zomer;)

chris

@expat, als je Jolie thuis zou laten moet je daar een centrale verdediger voor meenemen en dat is Rohof niet, dus deze vergelijking gaat niet op.

expat

@ Chris: Ik heb het niet over het invullen van specifieke posities, wat minder relevant lijkt me dan het blijven selecteren van spelers die zelfs op hoofdklasseniveau op dit moment het verschil niet kunnen maken. Jolie met dit niveau wordt niks in Londen en ik meen dat spelers als Rohof, zo zullen er nog wel een paar rondlopen, een bijdrage kunnen leveren aan het huidige Nederlands Elftal.

neco

Jolie laat je niet thuis als je een beetje verstand van hockey hebt…prima speler. Rohof slaat een keer raak maar daar wordt zijn abominabele hockey niet anders van. Volgens mij opgeleid door OZ, dat blijft je je levenlang achtervolgen…

chris

@expat, lijkt me zeer relevant om spelers op specifieke positities te selecteren.
Jolie kent misschien een mindere periode dat kan he? en omdat rohof nou een paar aardige wedstrijden speelt moet hij opeens in Oranje, wat een scorebordjournalistiek.

Joliedrama

Jolie hele matige speler.. Hard flatsen maar daar is ook alles mee gezegd. Ik zou zeggen Thomas boerma terug in oranje

els

@joliedrama, ja want Thomas Boerma zal wel flink beter geworden zijn in de degradatiepoule van de OVK en is natuurlijk net als Jolie een centrumverdediger.

Joliedrama

@els Weet niet waar jij de afgelopen 3 jaar hebt rondgelopen ( waarschijnlijk gewoon een vrouw die bet moet snapt) maar boerma speelde zijn laatste 2 seizoenen centraal achterin bij bloemendaal, verreweg beste verdediger van Nederland tot afgelopen zomer. Hem kennende is die nog steeds wel fit, snap ook wel dat hij niet meer mee gaat doen met oranje was ook meer een grapje maar alles beter dan W J.

Joliedrama

Correctie: een vrouw die het niet Snapt

els

@joliedrama, van je humor moet je het niet hebben blijkt. Je kan als speler toch wel een mindere periode hebben?
Boerma was een goede speler maar zeker niet de beste verdediger tot afgelopen zomer.
Maar goed laten we naar het heden kijken.

Joliedrama

Vertel mij maar een betere dan? En Jolie is dus een betere verdediger dan boerma?? En waar speelde boerma volgens jou trouwens??

els

@joliedrama, vind Balkestein al een betere verdediger dan Boerma. Boerma speelde op de vleugel, links of rechtsachter.

@els

Je neemt jezelf dus niet serieus want hij speelde zijn laatste 2 jaar centraal. Daarvoor rechtsachter ook op de spelen van 2008! Waar was de geweldige back balkesteijn toen? Nooit linksachter gespeeld boerma, wel op t middenveld. Beter je huiswerk doen humorvollevriendin!

els

@els of zal ik zeggen@joliedrama, beetje vreemde reactie, zit je wat dwars? ik zeg toch links of rechtsachter doe daar toch verder geen uitspraken over?

rick

@els of joliedrama, je zegt tevens waar was Balkestein in 2008 op de spelen, dat zijn toch momentopnames, of niet? waar was Robben in 1988 oh nee die was te jong en er waren beteren dat gold in 2008 ook voor Balkestein.

@rick

@rick. Goeie vergelijking!! Robben was in 1988 nog een klein kind. Balkesteijn loopt tegen de 30 dus die was in 2008 ook nog een kind?? Was lastig voor Robben toen die 7 was om op te boksen tegen de spitsen van toen denk ik

@els Joliedrama

In je eerste reactie op mij zeg je: owja want boerma is net als Jolie een cntrumvedediger.. Dat was hij dus inderdaad! Nogmaals let je niet op als je langs de lijn staat?of ben je gewoon
Niet zon kenner alsdan je je voordoet ?

els

@joliedrama, dat was een grap, hij speelde vast weleens in het centrum maar het was inderdaad een vleugelverdediger.

@els

Als je 22 wedstrijden als voorstopper speelt ben dan een back of voorstopper??

els

Heb je dan 22 wedstrijden niet goed opgelet? hij is vleugelverdediger die vast bij tijd en wijle weleens in het centrum heeft gespeelt.
Maar het word nu een beetje ja/nee laten we daar maar niet aan beginnen.

Trouwen!!!!!!!

Wat zijn jullie een “”leuk”” koppel, wanneer is de scheiding????

@ els

2009-2010 jenniskens op rechts boerma Jolie centrum Meijer op links. 2010 2011 idem dito. War is volgens jou de opstelling?? Nu ben ik benieuwd

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.