Finale EHL op Oranje Zwart

Het Eindhovens Dagblad meldt vandaag dat Oranje Zwart de finale van de EHL toegewezen heeft gekregen. Deze knock-out rondes van de laatste 16 teams worden volgend jaar van 16 tot en met 21 april gespeeld. Voor het eerst zullen de achtste finales tot en met de finale op één plek in zes dagen worden afgewerkt.

OZ-voorzitter Simon van den Boomen zegt in een persbericht trots te zijn dat OZ en Eindhoven zijn uitverkoren om gastheer te zijn van deze finale week van EHL. “Eindhoven en de EHL hebben beide altijd voor innovatie gestaan en ik ben ervan overtuigd dat Oranje Zwart op dit gebied een goede indruk zal achterlaten.”

Ook EHL voorzitter Jons Hensel is lovend over de keuze voor OZ. “Oranje Zwart en Eindhoven hebben in het verleden bewezen goede partners van hockey te zijn. Simon (van den Boomen, red.) en zijn team bij Oranje Zwart zijn bekwaam genoeg om dit toernooi in goede banen te leiden en het naar een hoger niveau te brengen.”

OZ juicht tijdens de EHL in 2011

OZ juicht tijdens de EHL in 2011

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Joop

Mogen ze wel even een nieuw veldje neerleggen…!!
Lijkt me een erg onhandige locatie.. Had veel organisatie kosten gescheeld wanneer dit op Rotterdam of Kampong was georganiseerd.

Bart

Het gaat niet altijd alleen maar om de kosten Joop. Wanneer je dit elk jaar op dezelfde plek zou organiseren zou het niet goed zijn voor het toernooi. Daarnaast zijn de meeste Nederlandse Hoofdklasse clubs waarschijnlijk allemaal al een stuk beter voorbereid qua standaard faciliteiten dan clubs in andere landen.

Niek

Heel mooi voor Eindhoven en Oranje-Zwart! Daarbij is het zo, dat Eindhoven voor de buitenlandse supporter makkelijk te bereiken is, makkelijker dan Rotterdam of Utrecht. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat Oranje-Zwart een grandioze hockey week kan neerzetten!

E

Joop kan misschien even verder kijken dan zijn neus lang is 😉
EHL is een Europees toernooi… Supporters uit Brabant, Duitsland, Frankrijk en België (= 50% van de deelnemers) zullen Eindhoven toch net iets gemakkelijker vinden !

Pipo

De bereikbaarheidsargumenten zijn zo kul. Die 50 minuten meer maakt ook niet uit naar Rotterdam of Utrecht voor een evenement van 5 dagen. OZ viert haar zoveel jarig bestaan en lijkt daarmee de gunning hebben gekregen. Utrecht is de enige stad zonder vliegveld 😛

De deelnemers:
Rotterdam NL
Reading ENG
Kampong NL
Rot Weiss DUI
Waterloo Ducks BEL
Mulheim DUI
Harvestehuder DUI
Beeston ENG
Real club de polo ESP
Surbiton SCO
Club de Campo Madrid ESP
Dragons BEL
OZ NL
Poznan POL
Bruxulles BEL
St Germain FRA

Ivar

Ik hoop dat EHL een beetje afspraken heeft gemaakt met oranje zwart over prijzen van consumpties die willen nog wel is de pan uit rijzen. ik ben het met pipo eens ik denk dat de reistijd niet zoveel uitmaakt. maar ik niet veel goeds gehoord over het veld en dat is toch essentieel bij een groot toernooi zoals EHL.

Bob

Als het veld daadwerkelijk een issue was geweest had de organisatie het nooit aan Oranje-Zwart toegekend.. Ik neem aan dat hier ook naar gekeken is en goedgekeurd is.

casper

@BOB, heb je gezien hoe het veld in Boom stuiterde tijdens het EK?

kamponger

Eerlijk is eerlijk, het hoofdveld van Rotterdam staat bekend als het snelste en beste van Nederland. OP kampong vind ik leuk, maar dan moeten er wel extra tribunes komen, en daar is geen ruimte voor. Er passen max 2000 mensen rond het veld, en driekwart staat dan.

kamponger

Het veld van Kampong heeft nieuwe afwatering nodig. Er staan trouwens enorme plassen nadat er gesproeid is.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.